Gebze’de 9 milyonluk çalışma

Gebze’de 9 milyonluk çalışma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Gebze’de 9 milyon TL’ye mal olacak dere ıslahı ve altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

 2021 yılında Gebze genelinde birçok bölgesinde altyapı ve üstyapı yatırımı yapacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, belirlediği yatırım program çerçevesinde hazırladığı projelerin çalışmalarını sürdürüyor.

 

İNÖNÜ MAHALLESİ’NDE DERE ISLAHI

İnönü Mahallesi’nde bulunan ve yerleşim alanı içerisinde kalan derenin ıslahı için kazı çalışmalarının ardından betonarme çalışmaları yürütülüyor. Toplam 687 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak derenin yol altında kalan kısmında kapalı menfez yapılacak. Islah edilen dere geçtiğimiz yıllarda ıslahı yapılan Çamaşır Deresine bağlantısı sağlanacak. Bu dere ıslahı kapsamında ayrıca çeşitli çaplarda koruge ve betonarme boru kullanılarak 715 metre uzunluğunda kanalizasyon ile 1300 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı da gerçekleştirilecek.

 

OVACIK MAHALLESİ'NDE

Proje kapsamında ayrıca; Ovacık Mahallesi’nde bulunan Köy Deresi’nde ıslah çalışması da gerçekleştirilecek.  Derenin düzenli akışının sağlanması ve yerleşim alanları ile insan sağlığını tehdit oluşturmaması için 810 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak. Bunun yanı sıra 815 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı da gerçekleştirilecek.

Gebze’de yapılacak dere ıslahı ile altyapı çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yapılacak imalat çalışmaları, 9 milyon liraya mal olacak.

 

2-20210506164923.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.