Gebze’de  2 bin 270 kişiye bir taksi düşüyor

Gebze’de 2 bin 270 kişiye bir taksi düşüyor

Gebze’de son zamanlarda yaşanan taksi bulma sorunu gittikçe artmaya devam ederken Gebze’de taksiye düşen kişi sayısı İstanbul, Ankara ve İzmir’den bile fazla.

Kamuoyunda son günlerde en çok tartışılan konulardan biri de taksi bulma sorunu. İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de de taksi bulma sorunu devam ederken en büyük taksi bulma sorunu ise ne yazık ki Kocaeli’de yaşanıyor. Resmi olarak bir milyon 997 bin 258 bin nüfusu olan Kocaeli’de toplam bin 100 taksi var. İzmir'de bir taksiye düşen kişi sayısı bin 207 kişi, Ankara'da bir taksiye düşen kişi sayısı 770 kişi ve İstanbul'da bir taksiye düşen kişi sayısı ise 890 kişi iken Kocaeli’de ise bir taksiye bin 815 kişi düşüyor. Böylece Kocaeli’de taksi başına düşen kişi sayısı İstanbul, Ankara ve İzmir’den de fazla.

 

SADECE 352 TAKSİ VAR

Taksi bulma sorunu Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda ise daha da artıyor. Resmi olarak Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın toplam nüfusu 799 bin 075 bin. Bu sayı gün içerisinde zaman zaman bir milyona dahi çıkıyor. 799 bin 075 bin nüfuslu Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda bulunan toplam bulunan taksi sayısı ise sadece 352. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda bulunan her bir taksiye düşen kişi sayısı ise 2 bin 270 kişi. Taksi bulmak sorunuyla ilgili olarak yeni taksi plakalarının biran önce çıkarılması gerekiyor. Yeni taksi plakasıyla ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bir karar alıp almayacağı ise merak ediliyor.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum