Gebze’de 15 Temmuz Programı

Gebze’de 15 Temmuz Programı

15 Temmuz’un 4. yıl dönümünde Gebze’de düzenlenen etkinlikleri, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve İlçe Kaymakamı Mustafa Güler’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gebzeliler 15 Temmuz coşkusunu, Milli İrade ve Kent Meydanında yaşadı. Hain darbe girişiminin 4. yıldönümü olan 15 Temmuz pazar günü, Gebzeliler adeta meydana akın etti. 15 Temmuz’un yıldönümü programları protokolün Gebze şehitliği ziyaretiyle başladı. Şehit kabirlerine dualarla çiçek bırakıldığı programın ardından Çoban Mustafa Paşa Külliyesinde Mevlidi Şerif okutuldu. İlçe protokolü daha sonra şehitlerin aileleri başta olmak üzere, gazileri de evlerinde ziyaret etti.

GENİŞ KATILIM

Binlerce Gebzelinin katıldığı kent meydanındaki 15 Temmuz anma programına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, KBB Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Gebze Cumhuriyet Baş Savcısı Erdal Kuruçay, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, AK Parti eski Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK Başkanları da katıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Programın başında, 15 Temmuz direnişinin anlatıldığı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve Gebzeliler o geceyi en sıcak haliyle anlatan fotoğrafları birlikte inceledi. 15 Temmuz gazilerinin o gece yaşananları anlattığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

15 Temmuz gazileri Safiye Bayat ve Ahmet Eren’in o gece yaşananları anlattığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programında tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de konuşmasında; hain kalkışmanın meydana gelişine kadar yaşananlara ve yurt dışı mahfillerine ilişkin, meydanı dolduran Gebzelileri bilgilendirdi. Kent meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı; sanatçılar Ramazan Zor ve Eşref Ziya konserleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sala ve ezan vaktine kadar süren demokrasi nöbetinin ardından sona erdi.  4-273.jpg1-205.jpg6-142.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.