Gebze’de 14 bin Suriyeli yaşıyor

Gebze’de 14 bin Suriyeli yaşıyor

  **Gebze Kaymakamlığı’nda İlçemizde yaşayan Suriyeli alilerle ilgili olarak bir toplantı yapıldı.  Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ilçemizde...

 

 

**Gebze Kaymakamlığı’nda İlçemizde yaşayan Suriyeli alilerle ilgili olarak bir toplantı yapıldı.  Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ilçemizde 14 bin civarında Suriyelinin yaşadığını açıkladı.

 

 

Gebze Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda Suriyeli Ailelerle İlgili Eylem Planı” konulu toplantı yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Türkoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Yılmaz, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak, İlçe SYDV Müdürü İpek Çulha, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Muhtarlar Dernek Başkanı Davut Kabaca katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Güler “Suriyeli vatandaşlar savaş nedeniyle Ülkemize sığındı, bizlerde onlara kapımızı açtık. Allah Devletimize güç ve kuvvet versin. Ülke olarak hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şuan Gebze’de 14.000 kişi civarında Suriyeli yaşıyor.” Dedi.      

BİR DİZİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Toplantıda; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında, Kaymakamlığa bağlı tüm kurumların çalışmalar yapacak. Suriyeli Ailelere yönelik Yerel Eylem Planının oluşturulduğu plan çerçevesinde, İlçemizde resmi adres kaydı olan tüm Suriyeli ailelerin tespitinin yapılacağı belirtildi.  Buna göre  Türkçe konuşamayan Suriyelilere yönelik Türkçe Kursları oluşturulacak, okula devam etmeyen ve okul yaşında bulunan çocukların okula devamının sağlanacak.  0-5 yaş arası çocukların sağlık kontrollerinin ve aşılarının yapılacak, savaşın ve tüm yaşananların etkileriyle tramva geçirdiği belirlenen çocuklara uyum ve entegrasyonunun sağlanması için tedbirlerin alınacak. Eşini savaşta kaybeden Suriyeli Kadınlar ve geliri bulunmayan diğer Suriyeli Yetişkinler için mesleki istihdam kurslarının düzenlenecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.