Gebze’de 1 Mayıs yine pandemiye takıldı

Gebze’de 1 Mayıs yine pandemiye takıldı

Gebze Sendikalar Birliği’nin 1 Mayıs’ı pandemi koşullarından ötürü bir gün önceden iki saat süreli yürüyüş ve basın açıklamasıyla kutlama talebi Gebze Kaymakamlığı tarafından ret edildi

Gebze’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına da pandemi engeli.. Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde kutlanan, Gebze klasiği haline gelen yürüyüş ve basın açıklaması 2020’nin ardından 2021’de de sekteye uğruyor.

Gebze Sendikalar Birliği tarafından Gebze Kaymakamlığı’na 13 Nisan’da dilekçeyle yapılan başvuruda 30 Nisan Cuma günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında Osman Yılmaz Mahallesi, (eski) Trafo Meydanı’nda toplanıp 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapılması talebinde bulunuldu.

GSB’nin talebine verilen yanıtta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlara atıfta bulunulup 14 Nisan’dan sonra, iki hafta süreyle geçerli, ülke geneli uygulamalı 19.00 – 05.00 saatleri arası geçerli sokak kısıtlaması hatırlatıldı.  

 

dilekce-.jpg

Bu sürenin uzatılmaması halinde 28 Nisan’da sona erecek olmasına karşın İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 17 Mayıs 2021 tarihine kadar geçerli özetle tüm birlik ve kooperatiflere yönelik genel kurul ve geniş katılımlı etkinliklerine getiren yasağa atıfta bulunuldu. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler imzalı yanıtta “Bahse konu talebiniz Kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir” denilip GSB’ye verilen yanıta dair Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü de aynı şekilde bilgilendirildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.