Gebze Yüzme Havuzunda skandal!

Gebze Yüzme Havuzunda skandal!

**Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ve Gebze Yüzme Kursu’nda önceki gün bir skandal yaşandı.  5 yaşındaki çocuğun saçını kurutmak için kullanılan  saçma kurutma cihazı patladı küçük çocuk  sırtından yaralandı.

 

yara.jpeg

 

 

 

 

 

Gebze Güzeller Mahallesi Şehit Mevlüt Duru Caddesi No:4 adresinde bulunan ve binin üzerinde çocuğun kurs aldığı Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ve Gebze Yüzme Kursu’nda sağlık memurunun olmadığı ortaya çıktı. Sağlık memurunun olmaması ise yaşanan bir kazanın ardından öğrenildi. Yüzme havuzunda kursa giden 5 yaşındaki oğlunun başına gelen kazayla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Olcay Öğüt, “Binin üzerinde çocuğun yüzme kursuna gittiği bir yerde ne bir sağlık memuru ne de bir ilkyardım malzemesi var.” dedi.

PRİZLERLE İLGİLİ UYARIDA BULUNMUŞ

5 yaşındaki oğlum Poyraz Akın Öğüt Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ve Gebze Yüzme Kursu’na gittiğini ifade eden Olcay Öğüt, “Yüzme kursuna giden çocukların aileleri çocukları yüzdükten sonra çocuklarının saçlarını ve vücutlarını saç kurutma makinesi kurutuyorlar. Eşim de yine geçtiğimiz Perşembe günü 5 yaşındaki oğlum Poyraz Akın Öğüt’ün kursunun bitiminden sonra saç kurutma makine ile çocuğumuzun saçlarını ve vücudunu kurutmak istiyor. Soyunma odasındaki elektrik prizleriyle ilgili eşim daha önceden prizlerin sağlam olmadığını ve yerinden çıktığını havuzda bulunan yetkililere söylüyor.

SAĞLIK ODASI YOK DEDİLER

Ancak eşimin bunu söylemesine rağmen prizlerle ilgili bir şey yapılmıyor. Eşim saç kurutma makinesi ile oğlumun vücudunu kuruturken saç kurutma makinesi birden patlıyor. Makine patlaması sonucu çocuğum sırtında görmüş olduğunuz yara oluştu. Yaşanan bu olay bir kaza. Ancak kazanın ardından panik yapmayarak eşime de sakin olmasını isteyerek sağlık odasını sordum. Sağlık odasının olmadığını söylediler. Binin üzerinde çocuğun gittiği yerde sağlık odasının neden olmadığını sordum. Cankurtaran var dediler. Görevli olan biri yara bandı getirdi.

İLKYARDIM MALZEMESİ DAHİ YOK

İlkyardım malzemesi dahi yokmuş. Kazanın ardından çocuğu kucağımda koşturarak hastaneye acile götürdüm. İlçe Spor Müdürlüğünü aradım. Kendisi yüzme havuzunun müdürlüklerine bağlı olduğunu ancak havuzdan sorumlu yetkiliyi aramamı söyledi. Yüzme Havuzun yetkilisini aradım. Oda sağlık odası olduğunu ancak memur olmadığını ve kendilerinin sağlık memuru konusunda taleplerinin olduğunu ancak taleplerinin kurumlar tarafından karşılanmadığını belirtti. Oğlum şimdi yaşanan olayın ardından yüzmeye gitmeyeceğim diyor. Yaşanan bu olayın ardından CİMER’e tesise bir sağlık görevlisi ya da ilk yardım görevlisi gönderilmesi konusunda yazı gönderdim.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.