Gebze ve Malazgirt kardeşlik protokolü imzalandı

Gebze ve Malazgirt kardeşlik protokolü imzalandı

Gebze Belediyesi ve Malazgirt Belediyesi arasında kardeş belediye protokolü Gebze Belediyesi başkanlık makamında Zinnur Büyükgöz ve Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın tarafından imzalandı.

Gebze Belediyesi ve Malazgirt Belediyesi arasında kardeş belediye protokolü Gebze Belediyesi başkanlık makamında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın tarafından imzalandı. 
Baştarafı  1’de-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından iki belediyenin tanıtım filmlerinin gösterildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Ben her iki belediye başkanına ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Malazgirt doğduğum, Gebze doyduğum yer. Her ne kadar Malazgirt’te doğmuş olsam da aynı zamanda Gebzeliyim. İki belediyenin kardeş belediye olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
GÖNÜL KARDEŞLİĞİMİZİ KURDUK
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın konuşmasında, “Bu gün imzaladığımız kardeşlik protokolü kağıt üzerinde kalmayacak. Gönül kardeşliğimizi kurduk. Malazgirt’i tanımak için önce ruhunu bilmek gerekir. Ben bu sene 949. Yılını kutlayacağımız Malazgirt Zaferine hepinizi davet ediyorum. Malazgirt ruhu kardeşlik, birliktelik ruhudur. Malazgirt sadece bizim değil, hepimizin kültürel mirasıdır” ifadelerini kullandı.
GEÇMİŞE VE GELECEĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz konuşmasında, “Bu toprakları imar eden, yaşatan bir medeniyetin sahipleriyiz. Alparslan gelmeden önce bu topraklarda gönüller fethedilmişti. Fatih’in İstanbul’u fethetmesi milletimiz için bir dönüm noktasıydı. Bütün bunların bir sembolü olarak Malazgirt Belediyemizle kardeşlik protokolümüzü imzaladık. Burada geçmişe ve geleceğe sahip çıkmak vardır, sahip çıkmalıyız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BİZE DÜŞEN ECDADIMIZIN İZİNDEN YÜRÜMEK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak konuşmasında, “Biz şanlı, aziz Türk milletinin evlatlarıyız. Bunun üzerimize yüklediği tarihi bir sorumluluk vardır. Bize düşen ise ecdadımızın izinden yürümektir. Anadolu atalarımızın yurt olarak seçtiği topraklardır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklara sahip çıkmalıyız. Tarih bilincimizin gençlerimize aktarılması için bu protokol çok önemli bir fırsattır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK
Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın konuşmasında, “Bu gün bir gönül köprüsü kurduk. Gelin bu köprüden birlikte geçelim. Bu köprüden geçmenizi dileriz. Gelin Malazgirt’i Malazgirt halkını tanıyın. Kapımız sizlere her zaman açık” ifadelerini kullandı.
KARDEŞLİĞİMİZİ TESİS ETMELİYİZ
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında, “Bu toplantı ve atılan imza çok önemli. Bu coğrafya atalarımızdan bize miras. Bu topraklar üzerinde her zaman oyunlar oynanmış, oynanmaya da devam edecektir. Bizim ecdadımız gönülleri fethetmiştir. Tekrar birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız. Birbirimizi sevip, saygı duyup el vermeliyiz. Öncelikle kardeşliğimizi tesis etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Son konuşmacı olarak Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat Malazgirt’in tarihine ilişkin bilgiler verdi. Protokol üyelerinin hediye takdiminin ardından program hatıra fotoğrafıyla son buldu. imza-006.jpgemre-yalcin.jpgcengiz-altin.jpgtoplu-016.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.