Gebze ve İzmit basını olmasa Çayırova bitmiştir

Gebze ve İzmit basını olmasa Çayırova bitmiştir

YRP Çayırova İlçe Teşkilatı’nın Kentpark’taki kamu zararını teşhir ettiği çalışmasına Çayırova’daki beş yayından ikisi; Gebze’de çok yayından biri yer verirken İzmit’te sayı aldı başını gitti. Başkan Dönmez, “Gebze ve İzmit basını olmasa Çayırova bitmişt

Çayırova, dün akşam çok ilginç bir sosyal medya tartışmasına zemin oldu. 2004 – 2009 yılları arasında AKP’den Çayırova Belediye Meclisi’ne seçilip beş yıl boyunca görev yapan Kenan Laçin ilçedeki Türk Telekom kaynaklı internet problemine değindi. Vaka Covid-19 vakalarından sebep çocukların geleceğine atfen çok büyük önem taşıyor:


TELEKOM’DA TANIDIK ARAR HALE GELDİLER 

“Son bir haftadır bir çok arkadaşım Türk Telekom da tanıdığım olup olmadığını sordu. Neden bu soruyu sorduklarını sorduğumda evlerine internet bağlantısı yaptıramadıkları için tanıdık arayışına girdiklerini söylediler. Çayırova’nın en büyük sorunu haline gelen bu konunun çözümü için kaymakam, belediye başkanı ve siyasi partilerin başkanları birlikte gereken girişimleri yapmalıdır.

KAFASINI KUMA GÖMEN MEDYA İSTEMİYORUZ 

Laçin’in toplumun çeşitli kesimlerinden 44 kişiyi etiketlediği bu paylaşımı bir anda büyük bir tartışmayı tetikledi. İlk yorum, YRP Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez’den geldi: “Kenan bey merhaba evet bu bir sorun. Ama en büyük sorun değil. Çayırova’nın en büyük sorunu gerçek anlamda gazete bulabilmek. Kentpark ile ilgili çok önemli bir sorun hakkında yaptığımız Araştırma, durum tespiti ve yaptığımız başvuru Kocaeli’de 60’a yakın gazete ve sitede yayınlandı ama Çayırova’yı ilgilendiren bu konuda Çayırova gazetelerinin bir çoğunda tık yok. Kafalarını kuma gömen medya istemiyoruz.

NE DEMEK İSTEDİĞİNİ SORGULADIK 

YRP Çayırova İlçe Teşkilatı konusu itibariyle il genelinde yankı getiren, Kentpark’taki kamu israfını tüm çıplaklığı ile gözler önüne süren çalışmasında sıradışı bir yöntem uygulamış, siyasi parti ilçe teşkilatından öte bir gazete/gazeteciyi çağrıştırmıştı. Dönmez’in Kenan Laçin’in Facebook sayfasında halen duran o paylaşımı sonrası kendisini aradık, detay sorguladık.

GEBZE’DE SADECE YENİ HABER 

Dönmez; Çayırova İlçesi’nde toplam beş haber/sitesi ve gazeteye aynı haberi gönderdiklerini, üçünde yer bulabildiklerini, ikisinde ise yer almadığını dile getirdi. Gebze Merkezli bölgesel basında ise sadece bir yerde, gazetemiz Yeni Haber’de habere denk geldiklerini kaydeden Dönmez, “Habere yer veren ikinci, üçüncü… bir site/gazete varsa lütfen bir şekilde ulaşıp bildirsin. Ama bizim tespitlerimize göre, ikinci bir yayın organında yer almadı” diye konuştu. Dönmez, İzmit merkezli il basınında ise 30’un üzerinde haber/sitede konunun yer edindiğini kaydedip, “Demek ki Gebze Bölgesel ve İzmit merkezli il basını olmasa Çayırova bitmiştir” dedi. 

YEREL TEŞKİLATIZ. YEREL SİYASET YAPARIZ

Aykan, sıradışı çalışmalarında esin kaynaklarının ne olduğuna dair sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Öncelikle şuna inanıyoruz. Biz mensubu olduğumuz partimizin Çayırova’daki gözü kulağıyız. Temsilcileriyiz. Siyaseti sadece genel başkanımız ve genel merkezimizin söylemlerini yaymaktan ibaret görmüyoruz. Yani yanlış anlama olmasın. Elbette halka yayılması için çaba gösteriyoruz ama tek uğraş konumuz bu değil. Biz halkın yerel sorunlarını gündeme getirerek, çözüm odaklı bir siyaset yürütmeye çalışıyoruz.”

YAZILI AÇIKLAMA İLE GEÇİŞTİRMEK İSTEMEDİK

Kentpark’ta yaşanan çürüme ve kirlenmeye karşın ihbarı aldıktan sonra durum değerlendirmesinde bulunup ekip kurduklarını kaydeden Dönmez, “Bu aşamada da sorunu yazılı basın açıklaması ile geçiştirerek basitleştirmek istemedik. Sorunu aslında açıklama yapmaya dahi gerek bıraktırmayacak olan görsel takviyelerle pekiştirerek basınımıza servis ettik. Bununla da yetinmeyip Çayırova Kaymakamlığı’na dilekçeyle başvuruda bulunduk. Gözden çıkartılan bu yerlerin uyuşturucu madde ve alkol kullanıcıları tarafından kullanıldığını yazılı dilekçe ile anlatıp çözümüne yönelinmesini istedik” dedi.

TEŞEKKÜR EDERİM 

Ardından çalışmalarını e-posta marifetiyle ilimiz geneli basın yayın kuruluşlarına gönderdiklerini belirten Dönmez, “Gel gör ki ilçemizdeki haber ve haber siteleri bu önemli israf temalı haberi görmezden geldi. Gebze Bölgesi ile birlikte İzmit merkezli il basınında birçok haber sitesinde bizim gündeme taşımak istediğimiz soruna yer verdiler. Haberi değerlendiren tüm basın yayın kuruluşlarına teşekkür ederim. Demek ki Gebze ve İzmit basını olmasa, Çayırova bitmişti. Abartısız söylüyorum, bitmişti. 

SADECE İLAN TALEP ETMEKLE OLMAZ 

Bu ilçeye yönelik yayın yaptığını öne süren ilçemiz basınının kendisine çeki düzen vermesi gerektiği kanaatindeyim. Sadece milli ve dini bayramlar ile kandil gecelerinde ilan talep etmekle olmaz. Kentin sorunları ile de ilgilenilmeli veya kentin sorunları ile ilgilenenlerin gündeme getirdikleri konuları kamuoyuna aktarsınlar” dedi.

TARAF OLMAK FARKLI 
TARAFTAR OLMAK FARKLI

Tarafsız basın olmayacağına dair görüşe katıldığını belirten Aykan Dönmez, “Bizim ülkemizde ise taraf olmakla taraftar olmak karıştırılıyor. Basın tarafı olduğu kişi ve kurumu yere göğe sığdıramıyor ya da karşıtını yerin dibine batırıyor. Halbuki nitelikli bir duruşla, karşıt görüşlere yer vererek de gazetecilik yapmak mümkün ve siz kitlesel gazete iseniz göreviniz budur” dedi.

TARAF OLDUĞUNDAN BİLE SAHTE İTİBAR GÖRÜR 

Basının taraf olduğu durumlarda dahi gazetecilikte olması gereken duruşu sergilemesi gerektiğini kaydeden Dönmez, “Aksi halde tarafı olduğu kişi ve kurum tarafından sahte bir itibar görür. Yüzüne gülerler, arkasından demediğini bırakmazlar. Haricindeki kitlede de itibarları düşer ve farkına bile varmazlar” diye konuştu.

AYNI ZAMANDA YURTTAŞ AYKAN TEPKİSİ 

Gerek Çayırova gerekse Gebze Bölgesi’nde haberin önüne geçen etkenin belediyeden nemalanamama kaygısı olduğunu belirten Dönmez, “Hiçbir yayın kuruluşu eline geçen her açıklamayı haber yapmak durumunda değil. İnanın, azınlıkta kalsaydı yayınlamayanlar bu tepkiyi göstermezdik. Bu tepki sadece YRP İlçe Başkanı Aykan Dönmez değil yurttaş Aykan Dönmez tepkisidir aynı zamanda. 

HALBUKİ RIZKI VEREN ALLAH’TIR 

Biz kimseyi suçlamadık, iftira atmadık. Haber içinde siyasi propaganda yapmadık. Kamu kaynağının nasıl çürütüldüğünü teşhir ettik. Buna rağmen özellikle Çayırova’da nemalanma kaygısıyla haberi görmezden gelenler unutmamalıdır ki, rızkı veren Allah’tır. 

HER DÖNEMİN İKTİDARI

Unutmamalılar ki toplumun her kesiminden fazla gözü kulağı olmalıdır. Kamu malına sahip çıkmalıdır. Biz bu arkadaşlara herhangi bir partinin yaftasını da vurmuyoruz çünkü onlar ‘Her dönemin iktidarı.’ Güya Çayırova’nın Gazetesi onlar ama Gebze basını, İzmit basını olmasa Çayırova çoktan bitmişti” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.