“Gebze ve Darıca belediyeleri sözlerini yerine getirsin”

“Gebze ve Darıca belediyeleri sözlerini yerine getirsin”

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Darıca ve Gebze’de İşçi arkadaşlarımız yüksek enasyon ve zamlar sebebiyle mağduriyet yaşıyor.

 İşçilerimizin beklentilerini daha fazla geciktirmeden ivedilikle verdikleri sözü yerine getirmeliler ”dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, taşerondan belediye şirketlerine geçen KHK’lı işçilere seçim öncesi verilen sözleri hatırlattı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan İdris Ersoy, belediye başkan adayları tarafından işçilere verilen sözlerin, aradan bunca zaman geçmesine rağmen uygulanmadığını ifade etti 
İKİ BELEDİYEYE TEPKİ
 İdris Ersoy açıklamasında; “31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen örgütlü olduğumuz belediyelerden Darıca ve Gebze’de şirket işçilerimizin mağduriyetini önlemek için çalışma yapılmasına rağmen henüz sonuç alınmadı. İşçi arkadaşlarımız yüksek enasyon ve zamlar sebebiyle mağduriyet yaşıyor.
Başkanlarımızın iyi niyeti, bir kesim bürokratlar tarafından yavaşlatılsa da işçilerimizin beklentilerini daha fazla geciktirmeden ivedilikle verdikleri sözü yerine getirmeliler. İşçinin yüzü güldürülmeli” dedi.
VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR
İdris Ersoy açıklamasını şöyle tamamladı:
“Kocaeli’de 13 belediye başkanının 12’si yeni seçildi. Ücret düzenlemesini başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere 5-6 başkan yaptı. Pehlivan mindere çıkışından bellidir. Birçok belediye başkanımız seçimin üzerinden 1-2 ay geçmeden verdikleri sözü tutup işçiyi sevindirdi. Verilen sözleri unutup mağduriyetlerine çözüm olamayanların, yönettikleri şehrin insanlarına seçimden önce verdikleri sözleri nasıl tutacaklarını da hep beraber izleyip göreceğiz. Unutulmamalıdır ki, şehirlerimiz emekçilerimizin alın terleriyle yaşanılır hale gelmektedir. Onların alın terleri her türlü değeri hak etmektedir”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.