Gebze ve Çayırova’da grev kararı!

Gebze ve Çayırova’da grev kararı!

**Gebze ve Çayırova Belediyeleri ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerden grev kararı çıktığı ortaya çıktı. Hizmet İş Kocaeli...

**Gebze ve Çayırova Belediyeleri ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerden grev kararı çıktığı ortaya çıktı. Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı Ersoy; “Grev meraklısı değiliz ama son çare olursa greve çıkmaya mecbur kalırız” dedi.

Gebze ve Çayırova Belediyeleri ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeler her iki belediyenin çok az zam teklifi yüzünden grev kararı ile sonuçlandı. Gebze’de 217, Çayırova’da ise 76 işçiyi kapsayan kararın yaklaşık 20 gün sonra uygulanması bekleniyor. Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, görüşmelerin devam ettiğini ancak işverenin bu konuda olumlu yaklaşım sergilemediğini söyledi.

ŞARTLARIMIZ KABUL EDİLMEZSE GREVE ÇIKARIZ

Grev oylamasının Gebze’de 90’a 70, Çayırova’da ise 70’e 2 çıktığını söyleyen Ersoy, “Arabulucu raporu bize ulaştıktan sonra en geç 20 gün içerisinde uygulamamız gerekiyor. Gebze Belediyesi yüzde sıfırlarla görüşmeye başladı, Çayırova ise yüzde birlerle başladı ve yüzde altılara kadar çıktı. Enflasyonun her geçen gün artışta olduğu bir dönemde bu rakamları kabul etmemiz mümkün değil. Sendika olarak grev gibi bir derdimiz yok ancak şartlarımız kabul edilmezse son çare olarak da grev kararı uygulamamız gerekirse grevden de kaçmayız” dedi.

Haber. Mustafa Arslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.