Gebze Ticaret Odası kardeş oda protokolü imzalandı

Gebze Ticaret Odası kardeş oda protokolü imzalandı

Gebze Ticaret Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Kardeş Oda Protokol İmza Töreni, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Adem Ceylan Final Teknik Kolejinde düzenlenen törene; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in yanı sıra, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Serkan Ata, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Sivas 1.OSB Müdürü Emre Torun, Demirağ OSB Müdürü Mustafa Beştepe ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ev sahipliği için teşekkür ederek sözlerine başlayan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmalarında;  “Ev sahipliğiniz ve sıcak karşılamanız için teşekkür ediyoruz. Bugün güzel bir vesile ile Kocaeli’deyiz. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ediyoruz. Daha önce Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ile 1. Organize Sanayi Bölgemiz arasında bir kardeşlik protokolü imzalanmış. Bugün hem bu kardeşlik protokolü imzalanan iki Organize Sanayi Bölgemizin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştireceğiz hem de Sivas’ta yeni kurulan Demirağ OSB ile Gebze Güzeller OSB arasında tekrar 2. Bir kardeşlik protokolü imzalayacağız” dedi.

  

“DÜNYA İLE YARIŞAN YÜZÜDÜR”

Kocaeli’nin orta ve yüksek teknoloji kullanan ve aynı zamanda teknoloji üreten bir şehir olduğunu belirten Kocaeli Valisi Yavuz;  Kocaeli 14 Organize Sanayi Bölgesiyle, yaklaşık 100 milyar Dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin lokomotif illerinden biridir. Sadece dış ticaretteki başarısının yanında aynı zamanda son dönemde özellikle Ar-Ge ve teknoloji merkezleriyle Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzüdür. Bu anlamda keşke Kocaeli gibi Türkiye’de 20 tane ilimiz olsa. Böyle iller oluşturduğumuzda Türkiye’nin bugünkü pozisyonu çok daha farklı bir noktaya evrilecektir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı milli teknoloji hamlesi neticesinde Türkiye’de inovatif, katma değeri yüksek ve yüksek teknolojiye yönelik yatırımlar çok artmaya başladı. İlimizde de en önemli husus bu altını çizdiğim hususlardır. Dolayısıyla Kocaeli olarak biz orta ve yüksek teknoloji kullanan ve aynı zamanda teknoloji üreten bir şehiriz. Buradaki tecrübenin tüm Anadolu illeri ile paylaşılmasının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

 

imza-2-005.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.