Gebze Şiir Meclisi toplandı

Gebze Şiir Meclisi toplandı

 Şair ve Yazar Ramazan Seydaoğlu’nun uzun süredir üzerinde durduğu Gebze Şiir Meclisi geçtiğimiz hafta cuma akşamı KBB Gebze Sivil Toplum Merkezi’ndek...

 

Şair ve Yazar Ramazan Seydaoğlu’nun uzun süredir üzerinde durduğu Gebze Şiir Meclisi geçtiğimiz hafta cuma akşamı KBB Gebze Sivil Toplum Merkezi’ndek yapıldı .  Meclisin ardından yapılan değerlendirme toplantısında meclisin 15 günde bir cumartesi günleri tekrarlanması kararlaştırıldı.  

Meclisin ilk randevusuna Seydaoğlu ve DergiZan gönüllüleri Selma Önalan ve Şennur Yıldız ile birlikte Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen, Gebze Mustafapaşa İlkokulu Müdürü Seyfet Bozçalı, KBB Gebze Sivil Toplum Merkezi Müdürü Ziya Gökalp Gök, Gebze Aşıklar ve Şairler Derneği Başkanı Mustafa Özdemir ile dernek üyesi aşıklar İhsan Özdağ ve Kadir Ayan, ilk şiir kitabını yazmaya hazırlanan Darıcalı şair İlker Yağcı, şiir severler Ercan Yiğit, Sinan Üner, Edip Yüksel, Semiha Yiğit, Gülcihan Ayan, Berfin Yiğit,Önder Gedik  ve İhsan Özbağ katıldı.

RAMAZAN SEYDAOĞLU KONUŞMA YAPTI 

Ramazan Seydaoğlu etkinliğin açılışında konuşmasına  Ahmet Hamdi Tanpınar tarafından kaleme alınan “Selam Olsun” adlı şiirle selamlayarak başladı. “Şairler, bir çok şeyin farkındalığına varmış ve farklı yaşayan, farklı düşünen kişilerdir. Onu anlamakta zorlanıyor diğer yaşayanlar, onu anlamaları da olanak dışı olunca şair tamamen kapanır içine ve yaşamdan kopup gider Bir çoğu toplumda hak ettiği yeri bulamadığı gibi, toplum standartlarına uymayan hareketleri ve tavırlarıyla da dışlanıyorlardır” diyen Seydaoğlu, Gebzeli Yazar Şair Ayşe Altan’ın herkesi şoke eden intiharının da bunun bir örneği olduğunu kaydetti ve Altan’ı yad etti. Şairlerde intihar oranının yüksek olduğuna dikkat çekti. Seydaoğlu ayrıca şunları söyledi:

 “Şiir ikliminde bizimle gezintiye çıkan insanlar, yüreği güzel, latif, naif sözcükler için atan, nabzında şiir zoklamalarını hisseden hanımlar beyler, hepinizi şiir güzelliğinde selamlıyorum.  “Şiir Hayatın Bahanesi” diyor şair. 

 İKİNCİ MECLİS 04 EKİM’DE

Seydaoğlu, Gebze Şiir Meclisi’nin ilk çağrısında her ayın 15’ini takip eden ilk cuma saat 19.00’u tercih etmişti. Çağrı çalışmaları esnasında büyük ilgi gören ancak ilk meclisinde ilginin umulanın altında kalan Gebze Şiir Meclisi’nin bundan sonraki meclislerinin cumartesi günleri saat 16.00’da başlaması, yine KBB Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilmesi ve 15 günde bir tekrarlanması kararlaştırıldı. Bu bağlamda ikinci meclis, 04 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

ŞİİRLER OKUNDU 

  İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen etkinlikte Metin Eroğlu'nun "Uyan" adlı şiirini okudu.

 Mustafapaşa İlkokulu Müdürü Seyfet Bohçalı programda kendisini anlattığı, "İşte Hayat Hikayem" adlı şiiri de okudu. "Her Gönüle Bir Damladır Öğretmen" ve "Şiirlerle Yaşamak" adlı iki şiir kitabı olan, "Aşk ve Cehalet" isimli piyesi Milli Eğitim Bakanlığı'nca da onanan Bohçalı'nın çok sayıda şiiri dergi ve gazetelerde de yayınlanmıştı.

Gebze Aşıklar ve Şairler Derneği Başkanı Mustafa Özdemir programda şehit askerlerimize atfen yazdığı, "Üşüyor Mehmet" adlı şiirini de okudu. İlk şiir kitabını yayınlamaya hazırlanan Darıcalı şair İlker Yağcı kendisine ait şiirleri dillendirdi. Yağcı ilk olarak Kahraman Tazeoğlu tarafından da bir radyo programında okunan, klibe de alınan "Birazdan geçer" adlı şiiri okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.