GEBZE SEYYAR PAZARCILAR VE ESNAFLAR ODASI  BAŞKANI ZİYA ERAT:  “Vatandaş semt pazarından vazgeçmiyor”

GEBZE SEYYAR PAZARCILAR VE ESNAFLAR ODASI  BAŞKANI ZİYA ERAT: “Vatandaş semt pazarından vazgeçmiyor”

Ziya Erat, sabit pazarların zaman içinde oturacağını belirterek, semt pazarları konusunda da vatandaşın talebi olduğunu ve uygun yerlerde belediyenin de uygun görmesi halinde bazı mahallelerde sabit Pazar olması gerektiğini ifade etti.

Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaflar Odası  Başkanı Ziya Erat,  sabit pazarların zaman içinde oturacağını belirterek,  semt pazarları konusunda da vatandaşın talebi olduğunu ve uygun yerlerde belediyenin de uygun görmesi halinde bazı mahallelerde sabit Pazar olması gerektiğini ifade etti.

Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaflar Odası  Başkanı Ziya Erat, sabit Pazar ve semt pazarlarına ilişkin olarak gazetemizin sorularını yanıtladı.    Gebze’de hali hazırda 3, Çayırova’da ise 2  sabit Pazar olduğunu belirten Ziya Erat, “ Sabit pazarlar yeni olduğu için bir takım sıkıntılar var. Ancak belediyeler ve bizim de yaptığımız çalışmalarla bu sorunlar kısa zaman içinde aşılacaktır.  Gebze’de Issıkgöl Caddesi üzerinde ki sabit pazarda otopark sıkıntısı ile bazı küçük sıkıntılar var olduğuna dönük pazarcı esnafı ve vatandaşlardan bize de şikâyetler geliyor. Bunlar zaman içinde aşılacak ve çözüme kavuşturulacaktır. ”dedi.
SEMT PAZARLARI OLMALI
 Semt pazarlarının tümden kaldırılmadığını ancak bazı mahallelerde semt pazarı ihtiyacı olduğuna yönelik emareler olduğunu da söyleyen Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaflar Odası  Başkanı Ziya Erat:
“Mesela Köşklüçeşme, Osman Yılmaz, Hacıhalil mahallelerini kapsayacak uygun bir yerde 200-250 tezgahı geçmeyecek semt pazarı olur mu diye bize soran çok kişi var.  Çünkü vatandaş semt pazarlarını kolay terk etmiyor. Bu konuda Gebze Belediyesi’nin ve yeni başkan Zinnur Büyükgöz’ün de mutlaka değerlendirmesi olacaktır. Kendisi bilindiği gibi şehir planlamacısı.  Semt pazralarını uygulayan bir çok il ve ilçe var. Bu konuda hem vatandaş hem de pazarcı esnafının beklentisine uygun bir şeylerin olmasını umut ediyorum”dedi.
SEYYAR SATICILAR ÇOĞALDI!
Semt pazarlarının bazılarının kaldırılması sonrası seyyar satıcıların çığ gibi  çoğaldığını da söyleyen Ziya Erat, “Pazarcı esnafı vergisi veriyor ve yükümlülüklerini yerine getiriyor. Ancak seyyar  satıcılar hem vergi vermiyor hemde  pazarıc esnafıyla rekabet içine giriyor. Bu konuda da   ilgili makamların  çalışma yapmasını bekliyor ve istiyoruz” diye konuştu.  Cengiz Akgün
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.