‘Gebze savunma sanayinde yeri olmalı’

‘Gebze savunma sanayinde yeri olmalı’

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayinde Gebze’nin önemli bir yeri olması konusunda özel gayretlerim olacak.” dedi.

gto-(1).jpggto-(3).jpg

Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. GTO Meclisi’nde gerçekleşen meclis toplantısına Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakam Vekilliğini yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Vahit Yıldırım, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısında ilk olarak GTO Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı.

TASARIM VADİSİ GEBZE’YE KURULMALI

Nail Çiler yaptığı konuşmada, “Aselsan’ın başında Gebzelilerin kalbinde yer edinen Haluk hocamızın bulunmasından dolayı çok mutluyuz. Gebze’deki sanayicinin derdini bizlerle dert edinip, sanayicilerin sorunlarına kısa sürede çözüm getirilmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin zirve yaptığı dönemde kendisi Aselsan başkanı oldu. Başarılarının daim olmasını ve ülkemizde onun gibi bilim adamlarının sayısının artmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü geride bıraktık. Allah bir daha bizlere 15 Temmuzlar yaşatmasın. Ülkemizde kurulacak olan Tasarım Vadisi’nin Gebze’de kurulmasını istiyoruz.” diye konuştu. 

GEBZE’NİN YÜZ AKI OLDU

Başkan Çiler’in ardından Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün konuştu. Gebze’de birçok projede yer aldıklarını ifade eden Haluk Görgün, “Birlikte yaptığımız çalışmalarda Gebze Ticaret Odası her zaman yanımızda oldu. Gebze’nin benim için çok özel yeri var. gönlümde ki yeri çalışma şevkime motivasyon oldu. Özel sektörle normalin dışında, rol model olacak çalışmalar yürüttük. Gebze’nin yüz akı olan bir kurumu oldu. İlk 10 Araştırma Üniversitesi arasında girdik. Birlikte yapılan çalışmaların sonucu bizi Aselsan’a taşıdı. Bugün orya geldiysek sizlerin çok kıymetli desteklerinin katkısı var. Ticaret ve sanayi deyince akla Kocaeli gelir ve Kocaeli deyince de Gebze gelir.

GEBZE SAVUNMA SANAYİSİNDE YER ALMALI

Her yerde Gebze’nin gücünün, potansiyelini hep anlattık. 820 İlçeden en çok insan göçü olan, nüfusu artan ilçe Gebze. Gebze sadece süper lig değil, şampiyonlar liginde olan bir ilçe. Kariyer yolcuğumdaki katkıları için Gebze’ye teşekkür ediyorum. Gebze sanayisinin savunma sanayisinde yer alması özel çalışmalar yapacağız. Aselsan’da savunma sanayindeki çalışmalar bundan böyle de devam edecektir. Buradaki yeteneklerin Aselsan’a katkıları büyük önem taşıyor. Gebze savunma sanayine de uyum sağlayacaktır. Savunma sanayinde Gebze’nin önemli bir yeri olması konusunda özel gayretlerim olacak. Bunu başarırsak Gebze sanayinin birçok öncü projesi, dünyaya buradan yayılacaktır.” diye konuştu.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.