Gebze polisi suça geçit vermiyor

Gebze polisi suça geçit vermiyor

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla suç ve suçluya geçit vermiyor.

Polisin yaptığı çalışmalar sonucu hapis cezası olan ve aranan 117 şahıs ile birlikte öteki suçlardan aranan şahıslar ile birlikte toplam 5537 kişi yakalandı.
Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla ilçe genelinde suç ve suçluya karşı mücadelesini aralıksız devam ettiriyor.
Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son 3 ayda 463.554 şahsın GBT sorgulamasını yapmış, 68397 araçta kontrol gerçekleştirmiştir. 10 yılın üzerinde cezası olan ve aranan 8 şahıs, 5-10 yıl arasında cezası olan ve aranan 15 şahıs, 0-5 yıl arası cezası olan ve aranan 117 şahıs, diğer suç türlerinden aranan şahıslar ile birlikte toplam 5537 şahıs yakalandı. Bu çalışmalar neticesinde 53 adet tabanca, 5 adet tüfek, 24 adet kurusıkı tabanca, 29 adet bıçak ele geçirildi.
KUMAR VE FUHUŞA GÖZ AÇTIRILMIYOR
1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt, ve Benzeri Oyun Alet ve Makineleri Hakkında kanun hükümleri çerçevesinde yapılan denetim ve kontrollerde 18 adli ve idari işlem yapılırken, kumar suçundan 3 adet işlem yapıldı. Fuhuş suçundan 22 adet ev, 5 adet günübirlik ev kapatılırken fuhuş yaptıkları tespit edilen 24 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmış bu şahısların 4’ü tutuklanırken 2 şahıs adli kontrol kararı ile serbest kaldı 17 şahıs deport (sınırdışı) edildi. 
Geç saatte alkol satışı yaptığı tespit edilen 18 işyeri hakkında işlem yapılırken, 4 adet alkollü içki servisi yapan restoran hakkında 26 ayrı işlem yapılmış, 1 adet ruhsatsız olarak faaliyet gösteren restoran kapatıldı.
SUÇLARDA AZALMA VAR
Son 3 aylık periyotta geçen yılın aynı dönemine göre; 
Evden hırsızlık suçunda %72 azalış, İşyerinden ve kurumdan hırsızlık suçunda % 54 azalış, Oto hırsızlığı suçunda %57 azalış, Otodan hırsızlık suçunda %77 azalış, Bisiklet-motosiklet hırsızlığı suçunda %36 azalış, Kap-Kaç suçunda %57 azalış, Yağma suçunda %33 azalış, Yankesicilik suçunda %77 azalış, Açıktan hırsızlık suçunda %30 azalış sağlandığı ifade edildi. 
Polisiye alınan tedbirler neticesinde Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlarda %60 oranında azalma sağlandı. 
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE  
Uyuşturucu maddelerle mücadele konularında başarılı çalışmalara imza atan Gebze Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan 54 adet adli işlem tesis edilirken, 74 şahıs yakalandı bu şahıslardan 64’ü tutuklandı 9 şahıs adli kontrol şartı ile serbest  bırakıldı.  
Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise toplam 42 adli işlem tesis edilmiş 123 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 17’si tutuklanmış 19 şahıs adli kontrol kararı ile serbest kaldı. (Haber Merkezi)

2-036.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.