Gebze Kovalıdere Göleti İnşaatı Sürüyor

Gebze Kovalıdere Göleti İnşaatı Sürüyor

İSU Genel Müdürlüğü sanayinin kalbi olan Gebze de; seraların yoğun olarak bulunduğu kırsal alanların, su ihtiyaçlarını karşılamak adına başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, ağırlıklı olarak seraların bulunduğu ilçeye bağlı Cuma, Ovacık, Kadıllı, Denizli gibi bölgelerin sulama suyu ile zaruret halinde içme suyu ihtiyacının karşılanması için Ovacık Kovalıdere üzerinde gölet inşaatı çalışmalarına geçtiğimiz yılın sonunda başlanmıştı. Kil çekirdek ve kaya dolgu gövdeli olarak inşa edilen Ovacık Kovalıdere üzerinde yapılan göletin inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yer alan ve 400 mm çapında çelik boru hattı kullanılarak 4 bin 550 metre uzunluğunda isale hattı ile 162 metre uzunluğunda dip savak imalatları tamamlandı. Gölette dolgu çalışmaları sürerken gövdenin yükselmesiyle birlikte su tutulmaya başlandı.

2019’DA TAMAMLANACAK

Konuyla ilgili olarak İSU’dan yapılan açıklamada “Ovacık Kovalıdere Göleti’nin, gövde yüksekliği 39,5 metre ve maksimum su seviyesinde yüzey alanı ise 305 bin m2 olacak şekilde tasarlanmıştır. 2019 yılının ilk aylarında tamamlanması hedeflenen Gebze Ovacık Kovalıdere Göleti 3 milyon m3 su kapasiteli olacaktır. Gölet ile birlikte 666 hektar alanın sulama ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca, ihtiyaç halinde göletin suyu içme suyu arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra bölgenin içme suyu temininde kullanılabilecektir. Göletin inşaatı 17 milyon liraya mal olacaktır.

 SU İHTİYACI KARŞILANIYOR

Ülkemizin sanayi kentlerinin başında gelen Kocaeli’nin, sürekli büyüyen  iş gücü potansiyeli  ile nüfus oranı da her geçen gün hızlı bir şekilde artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, nüfusu iki milyona yaklaşan şehrin içme suyu ihtiyacını karşılamak için; Yuvacık ve Namazgah Barajları, Denizli Göleti, Yerel Su Kaynakları ve ihtiyaç duyulması halinde ise Sapanca Gölü ile derin su kuyuları kullanılıyor. Gelecek projeksiyonda, ilin su ihtiyaçlarının karşılanması için Karamürsel İhsaniye’de ve Sakarya Ballıkayalar’da baraj inşa çalışmaları yapılıyor. Ayrıca, Karamürsel’de Avcıdere barajı da yapılacak.

 

Kocaeli’de içilebilir suyun teminatı olan İSU Genel Müdürlüğü, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarına devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.