Gebze Kocaeli’nin çöplüğü oldu!

Gebze Kocaeli’nin çöplüğü oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi evsel atıkların yakılmasıyla ilgili olarak yapılacak tesis için uygun bölge olarak Gebze’yi belirledi. Atık tesisinin Gebze ve çevresine ne türden olumsuz bir etkisi olacağı ise bilinmiyor.

Akademik Odalar ve  Kocaeli Büyükşehir  Belediyesinin birlikte araştırma yaptığı yakma tesisi ile ilgili çalışmada tesis için kent genelinde belirlenen 16 noktadan Gebze bölgesinde 5-6 noktanın uygun olduğuna karar verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından evsel atıkların yakılması ile ilgili Akademik Odalarla başlattığı çalışmada ilerleme sağlandı. Büyükşehir Çevre Koruma Dairesi ile birlikte yürütülen çalışmada il genelinde belirlenen 16 nokta üzerinde değerlendirme yapıldı. Odalar, hakim rüzgarlar, yer altı ve yer üstü suları ile verimli ormanları ön şart alarak çalışma yaptı. Bu şartlarda yapılan çalışmada ön şartları geçmeyen yerler elendi ve sadece 5-6 nokta bırakıldı. 
GEBZE’YE KURULACAK!
Elenen noktalardan İzmit ve Gölcük bölgesinde yer kalmadı. Sadece Hereke ile Çayırova arasında 5-6 nokta kaldı. Bu noktalar üzerinde sadece teknolojik ve ekonomik değerlendirme yapılarak yer netleştirilecek. Belirlenen noktalardan 2’tanesinin eski taş ocağı, bir tanesinin belediye tarafından çöp alanı olarak tescillenmiş noktalar yer alıyor. Bu yerler ön şartları geçtiği için yakma tesisi yapmaya uygun yerler olarak belirlendi ve artık son kararın verilmesi beklendiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.