Gebze K@BİN tanıtıldı

Gebze K@BİN tanıtıldı

Gebze-Darıca Metro hattı için Gebze Kent meydanına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan K@BİN’in tanıtımı yapıldı.

1-004.jpeg2-014.jpeg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze-Darıca Metro Projesi hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi için Gebze Kent Meydanına Kocaeli Bilgilendirme Noktası (K@BİN) kuruldu. İstanbul ve Kocaeli arasında seyahat eden 1 milyondan fazla insanı taşıyacak olan Gebze-Darıca Metrosu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin diğer hizmetlerinin de tanıtılacağı K@BİN’in Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katılımıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Vatandaşların simülasyon ile Metro’da şehir turuna çıkarabileceği yüksek teknolojilinin yer aldığı K@BİN, simülasyonlar, 3D oyunlar ve görsel aktarımlarla size yerin altından seyahat etmenin ayrıcalığını yaşatacak.

SON TEKNOLOJİ K@BİN DURAĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilkini Tramvay çalışmalarının başladığı süreçte Seka Park’a kurduğu, Kocaeli Bilgilendirme Noktası’nın (K@BİN) ikincisini Gebze Kent Meydanı’na kurdu. Son teknoloji sistem ile kurulan ve vatandaşlara Gebze-Darıca Metro hattı süreci ile ilgili bilgi verecek K@BİN’in basın tanıtımına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, il ve ilçe protokolü ve basın mensupları katıldı. 

METRONUN TANITIMI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Kabin’de Kocaeli’nin şimdiye kadar hayata geçirilmiş en büyük projesi olan metronun tanıtımını yapacağını kaydederek, ” Hem hemşehrilerimizi, hem de kentimize misafir gelmiş olan konuklarımızı bilgilendireceğiz. Günümüzün en modern sistemlerini kullanarak sizler için hazırladığımız bu mekânda metromuz ve kentimizle alâkalı animasyonlar, simülasyonlar, çeşitli programlar ile çocuklarımıza yönelik de çok eğitici ve eğlendirici çeşitli aktiviteler yer alacak. Ayrıca Kocaeli’de Çevre, Turizm, Eğitim ve Ulaşım konu başlıklarını içeren Uygulamalarımızla da kentimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız. Böylece hem metromuz hakkında bilgilendirecek, hem de kentimizi turistik değerini ön plâna çıkarmış olacağız” dedi. Konuşmanın ardından Gebze K@BİN’i gezen Başkan Karaosmanoğlu ve katılımcılar çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SANAL ORTAMDA METRO TURU

Gebze Çoban Mustafa paşa külliyesi yanında bulunan Kent Meydanına kurulan K@BİN, vatandaşlara sanal ortamda metro turu sunuyor. Vatandaşlar özel teknoloji sistem ile birlikte VR gözlükleri takarak, sanal ortamda, 360 derecelik metro yolculuğuna çıkabiliyor. Sanal yolculuk sırasında ses efektleriyle vatandaşlara metro da yolculuk yapılıyormuş hissi yaşatılıyor.

 Gebze K@BİN vatandaşlara sanal ortamda metro turunun yanı sıra, sanal ortamda geçmişte yolculuk imkanı sunuyor. İsteyen vatandaşlar sanal ortamda oluşturulan tarih yolcuğuna çıkabiliyor. Tarih yolcuğunu vatandaşlara Gebze’nin geldiği son noktayı sanal ortamda gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.