GEBZE KAYMAKAMI MUSTAFA GÜLER:  “Eğitim de herkese sorumluluklar düşüyor”

GEBZE KAYMAKAMI MUSTAFA GÜLER: “Eğitim de herkese sorumluluklar düşüyor”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Güler mesajında şunları ifade etti:
“2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 09 Eylül Pazartesi günü İlköğretim Haftası ile birlikte başlayacak, yaklaşık 75 bin öğrenci,  4 bin dolayında öğretmen büyük bir heyecanla ders başı yapacaktır.
Günler öncesinde, öğrencilerde ve velilerde; evlerde başlayan heyecan ve hareketlilik sokaklara, caddelere taşacak, yeni başlayan çocuklarımız ilk adım atmanın, diğerleri de okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini bir kere daha yaşayacaklardır. 
DİSİPLİNLİ ÇALIŞIN
Sevgili öğrenciler,  Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana-baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.” 
Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün imkânlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.
VELİLER ÇOCUKLARINA DESTEK OLMALI
Saygı değer anne ve babalar: Eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmak için ise belli kurallara uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğimizi bilmek çok önemlidir. Çünkü amacı ve hedefi olmayan kişi peşinen yenilgiyi kabul etmiş olur. Bu nedenle siz anne ve babalardan isteğim, okula sık sık gelerek çocuklarınız hakkında bilgi isteyiniz. Evde çocuklarınızla iyi ilişkiler içerisinde olunuz. Çocuklarla sorunlarınızı emirlerle değil konuşarak çözümleyiniz. Çocuklarınıza söz hakkı veriniz. Cezalar ılımlı ve eğitici olsun.Kısaca: Sizler de çocuklarınıza sorumluluk veriniz.
ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Kıymetli Öğretmenlerim: Ulusların gelişmişlik düzeyi eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Atatürk’ün de dediği gibi “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”.
CUMHURİYET AYDINLIK YARINLARA TAŞINACAK
 Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmenlerdir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak, çocuklarımızın sorumluluk duygularını ve davranışlarını geliştirerek akla ve bilime yönlendirerek en güzel değerlerimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olanda sizlersiniz. Hepinizin bu duygu ve düşünceleri taşıdığınızı biliyorum ve sizlere güveniyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 ders yılının ve İlköğretim Haftasının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, öğrencilerimize, yönetici ve öğretmenlerimize, velilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.