Gebze il olup hak ettiği yere gelmeli

Gebze il olup hak ettiği yere gelmeli

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu basın toplantısı düzenledi. Başkan Süleyman Olgun, Gebze’nin il olması; kültür, sanat ve sporda hak ettiği yere gelmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Kocaeli GÜDEF yönetimi basınla bir araya geldi. Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki Özel Çözüm Koleji’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun, Başkanvekili Ertuğrul Taşlı, başkan yardımcısı Selami Kolcu, kurucu başkan Mikail Ozan, federasyon yöneticileri Özkan Mutlu, Çınar Derin, Alim Baş ve Hayati Keleş ile birlikte GÜDEF Kadınlar Komisyonu Başkanı Halime Çakmak katıldı. 
ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ 
Kocaeli GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun, 2009 yılında 12 derneğin çatısı olarak kurulan federasyonun günümüzde bölgedeki dört ilçede 20 dernekle faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Gebzelilik bilinci adına iki hayalleri olduğunu kaydeden Olgun, “Gebze’nin il olması gerekiyor. Gebze tüm verileri ile il olmayı hak ediyor. Kültür, sanat, spor alanında da Gebze’nin hak ettiği yere gelmesi, Gebzelilik bilincinin oluşması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
DERNEKLER KENDİ MECRASINA DÖNMELİ 
Dernek ve federasyonların kendi mecrasına dönmesi gerektiğini, vergi kaçırma maksatlı kahve oyunlarının oynandığı yerler olma görünümünden çıkıp kültür yerleri olması gerektiğine değinen Olgun bu konuda yerel yönetimlerden gerekli desteği göremediklerinden yakındı.
YATAY YAPILAŞMANIN ÖNEMİ 
2018 yılında hayata geçirdikleri proje ile Gümüşhane’nin konaklarını ön plana çıkartan bir çalışma yürüttüklerini, kitapçık hazırladıklarını ve belgesel çektiklerini belirten Olgun, “Bu çalışmada birebir amacımız yatay yapılaşmanın önemine vurgu yapmak. Yaşadığımız depremler gösteriyor ki bu tür bir yapılaşmaya acil ihtiyaç var” dedi.
AİLE VE BİREY EĞİTİMİ 
Federasyon olarak aile ve birey eğitimine de ciddi katkılar sunmak istediklerini kaydeden Başkan Süleyman Olgun, “Yerel yöneticilerimize bu konuyu bir türlü anlatamadım. Çevrede uyuşturucuya mahkum olan gençleri gördükçe yüreğim parçalanıyor. Güçlü toplum için sağlam aile şart. Türkiye’nin elinde bir aile yapısı vardı, paramparça” diye konuştu. 
Basın toplantısının ardından Başkan Olgun ve yönetimi tarafından gazetecilere Gümüşhane konaklarını sembolize eden maket hediye edildi. (Haber Merkezi)kahvalti-001.jpgyatay.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum