Gebze Halk Eğitimi Merkezi yabancı konuklarını ağırladı

Gebze Halk Eğitimi Merkezi yabancı konuklarını ağırladı

 Gebze Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen “Second Chance” (İkinci Şans) isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 24 ziyaretçinin katılımıyla...

 

Gebze Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen “Second Chance” (İkinci Şans) isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 24 ziyaretçinin katılımıyla Gebze Halk Eğitim Merkezi’nde toplantı yapıldı. Toplantıların dışında bunun yanında ülkemizin güzelliklerinin tanıtılması amacıyla İstanbul’a kültürel geziler ve Cezaevi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Belediyesi gibi kuruluşlara ziyaretlerde bulunuldu.

PROJENİN İKİ TEMEL AMACI VAR

 

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Gebze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özcan Çapuk, “Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans www.ua.gov.tr) tarafından koordine edilip denetlenen Hayatboyu Öğrenme Programları içerisinde yer alan ve yetişkin eğitimi üzerine odaklanan Grundtvig programı çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.Proje, genel olarak hapishanelerde yürütülen eğitim faaliyetlerinin incelenmesini konu edinmektedir. Projemizin temel olarak iki amacı vardır. Birinci olarak çeşitli sebepler sonucunda çocukluk ve gençlik dönemlerinde eğitim alma konusunda birinci şanslarını değerlendiremeyen yetişkin mahkûmlar için ikinci şansı verebilmeyi amaçlamaktadır. İkinci olarak eğitim faaliyetlerinin öğretim boyutunun ötesine geçip hapishaneden çıktıktan sonra sosyal hayata uyumu konusunda mahkûmlara yardımcı olmasını sağlamayı hedeflemektedir” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.