Gebze hakkını istiyor!

Gebze hakkını istiyor!

24 Haziran seçimleri öncesi siyasi partilere ve Gebze kamuoyuna tarihi bir görev düşüyor. 1 Milyon 800 bin nüfusu bulunan Kocaeli’nde nüfusun yarıya Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da yaşıyor.

SEÇİMLERDE MECLİSE 5 VEKİL GÖNDERMELİ:

 

 

Yaklaşık 750 bin nüfuslu Gebze Bölgesi, seçmeninde yüzde 45’ine sahip. Ancak bugün Meclis’te bölgemizin 2 Milletvekili bulunuyor. Nüfusa oranla bakıldığında Gebze’nin hakkı ise en az 5 Milletvekili. Gebze kamuoyu, siyasetçileriyle, STK’larıyla, Oda Başkanlarıyla, Kanaat önderleriyle ve halkıyla bir araya gelerek Gebze’nin Meclise 5 vekil göndermek için birlik içinde hareket etmeli. Sürekli tartışılan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Dar Bölge seçim sisteminde bile Bölgemizin hakkı en az 5 Milletvekili olduğu gerçeği unutulmamalı.

GEBZE İÇİN 3-6-9 FORMÜLÜ

Bugün Kocaeli’nde 3 güçlü siyasi parti bulunuyor. Mecliste ’de grubu bulunan partilerden, AK Parti’nin 7, CHP’nin 3, MHP’nin ise 1 Milletvekili var. Kamuoyunun beklentisi, Üç Partiden de Milletvekili listelerini hazırlarken, seçilebilecek sıralara Gebze bölgesinden aday koyması. Bunun içinde Birinci adayı İlk 3 sıraya, ikinci adayı 4-6 arasına, üçüncü adayı ise 6-9 arasına koymaları istenen siyasi partiler bu şekilde Parlamento’da bölgemizden haklarını savunacak en az 5 ismi Meclise taşımış olacak. Kulislerde bu sistem 3-6-9 formülü olarak adlandırılıyor. Gebze Bölgesi’nin bu beklentisine bakalım siyasi partiler nasıl yaklaşacaklar?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.