GEBZE FATİH VE DARICA FARABİ’DE: Hastanelerde kuduz aşısı skandalı!

GEBZE FATİH VE DARICA FARABİ’DE: Hastanelerde kuduz aşısı skandalı!

Kuduz aşısı olmak için Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne giden 60 yaşında ki Birsen Aydın’a aşı yok denildi.

Daha sonra gittiği  Darıca Farabi’de ise tek aşı olduğu söylendi, gözlükleri yanında olmadığından evrakı dolduramayınca hastane personelinden yardım istedi fakat personel kabul etmedi.  Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve  Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kuduz aşısı olmadığı bir vatandaşın yaşadığı olayla ortaya çıktı. 
İzmir’de tatilde bulunduğu  sırada köpek tarafından ısırılan  60 yaşındaki Birsen Aydın isimli vatandaş Gebze’ye döndükten sonra  kuduz aşısı olmak için Gebze Devlet Hastanesi’ne gitti. Ancak burada aşının olmadığı söylenerek kendisi Darıca  Farabi Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.   Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise, “Elimizde bir tek dozluk aşı var onu da acil durum için kullanacağız” denilerek aşı yapılmak istenmedi. Birsen Aydın’ın  Alo 184 hattını arayarak  sağlık bakanlığından yardım istemesinden sonra ancak aşısının saatler sonra yapıldığı belirtildi.
TEK DOZ AŞI VARMIŞ!
Birsen Aydın başından geçenleri ise şu şekilde anlattı:
 “Önce Gebze Fatih Devlet Hastanesine gittim.  Odada kuduz aşısının olmadığını söylediler ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmem önerildi ve bende o hastaneye gittim. Hastanede beklenmem söylendi ardından aşı odasına alındım.  Evrak doldurmam istendi, gözlüklerim yok yardım eder misiniz dedim kabul etmediler.  Ardından aşı yapmaktan vazgeçtiler.  1 tane aşı var daha acil bir durum olabiliyor ona kullanacağız dediler. Tuzla veya Derince ’ye gitmemi söylediler. 
Bunun üzerine Sağlık Bakanlığının Alo 184 hattını aradım ve yardım istedim. 4 saat bekledikten sonra ancak aşı olabildim.  
EVRAK DOLDURMAMA YARDIM ETMEDİLER
Darıca’da adı araştırma hastanesi olan bir yerde kuduz aşısının olmaması çok büyük eksikliktir.
Suriyeliler için hastanede tercüman bulunduranlar,  benim gözlüğüm yanımda yok evrakı doldurmama yardım eder misiniz talebimi kabul bile etmediler. Üstelik biz bu ülkenin öz be öz vatandaşıyız  ”dedi. Cengiz Akgün
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.