Gebze Esnafı Artan Cezalarla Kepenk Kapatabilir!

Gebze Esnafı Artan Cezalarla Kepenk Kapatabilir!

Pandemi sürecinde zor günler geçiren Gebze esnafı, yetkililer tarafından artarak kesilen ‘keyfi para cezalar’ından kepenk kapatma noktasına geldi.

Esnaf, denetimlerin pandemi denetimi olmadığını ve özellikle yunus polisleri tarafından cezaya maruz kaldıklarını söylediler.

Pandemi süreci başladığından beri en büyük bedeli ödeyenlerin başında gelen KOBİ ve küçük esnaf artan para cezalarından dolayı kepenk kapatma durumuna geldi. 

Birkaç ay kapalı kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme adımlarını açıklamasıyla birlikte toparlanmaya başlayan esnaf, bu kez de yetkililerin fazla denetimleri  ve artan para cezalarına maruz kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın esnaf nezdindeki tutumlarını hatırlatan kent esnafı, yetkililerin fazla denetimleri ve aşırı para cezalarından işletmelerini kapatma riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.

ESNAF, YETKİLİLERDEN HASSASİYET BEKLİYOR

Konuyla ilgili belediye, kaymakamlık ve emniyet yetkililerinden hassasiyet beklediklerini kaydeden ilçe esnafı, denetimlerin önemli olduğunu fakat keyfi cezalarla esnafın canından bezdiğini ve şikayetlerinin, sürekli ceza kesmeye yönelik olduğunu aktardılar. 

İlçe esnafı, “Cezalar ve denetimler pandemiden dolayı değil, özellikle yunus polisleri tarafından keyfi cezalara maruz kalıyoruz, işleri sadece bizlere ceza kesmeye dönüştü” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.