Gebze Deva’dan köylere çıkartma

Gebze Deva’dan köylere çıkartma

Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Başkanı Av. Kemal Memiş ve ilçe yöneticileri Gebze’nin köylerini ziyaret ederek tarım politikaları ile ilgili bilgi verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Başkanı Av. Kemal Memiş ve ilçe yöneticileri hafta sonunda Gebze’nin köylerini ziyaret etti. Gebze’nin köylerinde çiftçileri ziyaret eden Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Av. Kemal Memiş gazetemize yaptığı özel açıklamada, “DEVA iktidarının ilk 90 ve 360 günlük programı kapsamında 56 maddelik Tarım Eylem Planımızı çiftçilerimize anlatmak için hafta sonunda Gebze’nin tüm köylerini ziyaret ettik. Çiftçilerimizin büyük ilgi ve alakaları ile karşılaştık.

“İÇERİDE ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ”

56 maddelik Tarım Eylem Planımız çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçinin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretim aksamayacak. Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize geri iade edeceğiz. Çiftçimizin kullandığı gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz. Elektriği, çiftçiye özel tarifeyle, daha ucuza sağlayacağız. Tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız ve aynı yıl içinde destek ödemelerini gerçekleştireceğiz. Çiftçimizin kalkınması için; tarımda ithalatı değil, içeride üretimi destekleyeceğiz.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ RİSKLERE KARŞI KORUYACAĞIZ”

Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici sanayici iş birliğini etkin hale getireceğiz. Tarım liselerini tekrar açacağız. Küçük üreticinin pazarlama problemlerini çözeceğiz. Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılığı azaltacağız. Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı koruyacağız. Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla; tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. Kapalı devre, yağmurlama ve damlama sulamayı hızla yaygınlaştıracağız.

“ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİNİN BANKASI OLACAK”

Toprağı su ve teknoloji ile buluşturarak, sulamada israfı önleyecek son teknolojileri teşvik edeceğiz. Sulu tarım yapan çiftçimizin gelirini, bilinçli sulama ve üretim planlamasıyla en az 3 kat artıracağız. DEVA iktidarında Ziraat Bankası yeniden, tekrar çiftçinin bankası olacak. Çiftçimizin teminat problemini çözeceğiz. Tarımsal kredileri, gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredilerin geri ödeme zamanını ve hasat dönemi ve süresine göre belirleyeceğiz. Hayvancılık uğraşan üreticilerimiz de, artan maliyetlerin karşısında ezilmeyecek. Mera, yayla gibi sorunlar geride kalacak. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye kadar destek vereceğiz” dedi.

 

manset-(2)-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.