Gebze-Darıca Metrosu’nun açılış tarihi açıklandı

Gebze-Darıca Metrosu’nun açılış tarihi açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde yaptığı konuşmada, “OSB-Gebze Gar arasındaki bölümünü 2023'ün ilk çeyreğinde, Gebze Gar-Darıca Sahil kesimini de 2023'ün sonunda hizmete almayı hedefliyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni’ne katıldı. Tören öncesi Gebze Belediyesini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu'nu, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz karşıladı. Daha sonra makama geçen Karaismailoğlu'na, Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz tarafından vazo hediye edildi. Bakan Karaismailoğlu, Vali Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Belediye Başkanı Büyükgöz, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve AK Parti̇ İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile fotoğraf çektirdi. Ardından Darıca Belediyesine geçen Bakan Karaismailoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile görüştü.

GÜNDE 330 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK

Daha sonra Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'ne katılan Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro projesinin, ülkenin güçlü sanayisinin simgesi olan şehirlerden Kocaeli'de, ulaşım kalitesini daha da yukarılara taşıyacağını ve Gebze halkının sahil ve Marmaray ile bağlantısını kolaylaştıracağını söyledi. Karaismailoğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nın istasyon sayısının 11, hat uzunluğunun 15,4 kilometre olarak planlandığını aktararak, ayrıca, sözleşme kapsamında hattın Gebze OSB İstasyonu'nun yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro aracı kapasiteli depo alanı da yaptıklarını belirtti. Ulaşım hızı saatte 80 kilometre olacak metro hattının, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacağını anlatan Karaismailoğlu, projeyle Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki kara yolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacaklarını kaydetti.

"PROJE VARSA EKONOMİK REFAH VAR"

Karaismailoğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nın aynı zamanda Gar İstasyonu'nda Marmaray'a bağlanacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hattımız tamamlandığında çalışacak 28 adet araç alımı sözleşmesini de 22 Temmuz 2020 tarihinde imzaladık. Trenlerimiz, ileri teknolojiyle yerli ve milli teknolojiyle Türkiye'de üretiliyor. Bugün size müjdeli bir haber vermek istiyorum. Proje bedeli 2,5 milyar lira olan hattımızın OSB-Gebze Gar arasındaki bölümünü 2023'ün ilk çeyreğinde, Gebze Gar-Darıca Sahil kesimini de 2023'ün sonunda hizmete almayı hedefliyoruz. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'mızın hizmete girmesiyle 2023-2048 yılları arasında yakıttan, zamandan ve çevresel etkilerden doğan ekonomik kazancın 27,3 milyar lira olacağını öngörüyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.