Gebze Center bugün açılıyor

Gebze Center bugün açılıyor

Bu sene 10. yaşını kutlayan Gebze Center AVM, pandemi sonrası normalleşme dönemine ilişkin önlemlerini tamamladı. 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren tekrar hizmet vermeye başlayacak.

10 yıldır sunduğu kaliteli hizmet ile Gebze ve bölge halkı için önemli bir yaşam merkezi haline gelen Gebze Center AVM’de pandemi sonrası normalleşme süreci hazırlık çalışmaları tamamlandı.

1 Haziran 2020 tarihinde markaları ile tekrar hizmet vermeye başlayacak AVM, halk sağlığını ilk sıraya koyan bir dizi tedbiri hayata geçirdi.

Bu kapsamda hazırlıklarına AVM ve mağaza çalışanları ile başlayan Gebze Center; normalleşme sürecine kapsamlı eğitimler, bilgilendirme kitapçıkları ve olası senaryo kurguları ile hazırlandı.

Buna göre; tüm AVM yönetim ekibi ile temizlik ve güvenlik görevlilerine Covid-19 konusunda eğitim verildi. AVM’deki kiracı markalara devletin yayımladığı genelgede talep edilen konulara ilişkin alınması gereken tedbirleri içeren özel bir kitapçık hazırlandı.

Kiracılara özel düzenlenen ‘Covid-19 Sonrası Hazırlık El Kitabı’nda; mağazaların aynı anda içeri alabilecekleri müşteri sayısı, yüzde 100 taze hava kullanımı, temassız ödeme yöntemlerinin teşviki, kasa noktalarında el dezenfektanı bulundurulması, deneme kabini kullanımı, sosyal mesafe, hijyen kurallarıyla ilgili tüm uyarı ve yönlendirmelerle, çalışanlar için kişisel koruyucu ekipman teminine ilişkin düzenlemeler yer aldı.

Olası senaryolara karşı da önlem planlarını hazırlayan Gebze Center AVM, risk değerlendirmelerini yeniden yapılandırdı ve eylem planlarını güncelledi. Acil durum senaryoları için merkez içinde özel izolasyon alanı oluşturdu.

HEM ZİYARETÇİLERİ HEM DE ÇALIŞANLARI KORUYOR

Pandemi ile mücadele kapsamında açıklanan tedbirlere ilk günden bu yana büyük özen gösteren Gebze Center AVM, açılış öncesi hem ziyaretçilerinin hem mağaza çalışanlarının hem de AVM personelinin sağlığını ön plana alan kapsamlı bir çalışma da yaptı.

Buna göre Gebze Center AVM’de geçici ya da sürekli çalışanlar ve ziyaretçiler AVM girişinde temassız dijital termometre ile ateş ölçümü yapılarak içeri alınacak. 38 derece ve üzeri “yüksek ateşli” tanımlamasına girenlerin AVM içine girmelerine izin verilmeyecek, AVM sağlık personelinin bilgi ve yönlendirmesi ile sağlık kuruluşlarına gitmeleri tavsiye edilecek. Maskesiz giriş yapmak isteyenler AVM’ye alınmayacak.

ZİYARETÇİ SAYIM SİSTEMİ

Yeni dönemde Gebze Center AVM’de ziyaretçi sayısına da sınırlama getirildi. Normalleşme süreci boyunca ziyaretçi yoğunluğu her 10 m2’ye bir kişi düşecek şekilde düzenlenecek. Bu düzenin sağlanması ise AVM girişlerine kurulan özel kişi sayma sistemi altyapısı ile denetlenecek. Genelge uyarınca ziyaretçilerin AVM’de en fazla üç saat kalmasını sağlamak adına konuyla ilgili anonslar ve panolarla bilgilendirmeler yapılacak.

Pandemi ile mücadele konusunda en önemli noktalardan biri olan dezenfekte işlemlerinde de önlemleri en üst seviyeye çıkaran AVM yönetimi, Gebze Center geneline Nano AG dezenfeksiyon uygulaması yaptı. Süreç boyunca ayrıca yürüyen merdiven bantları, korkuluk ve tırabzanlar, asansörler, Xray cihazları, yemek alanı, tuvaletler, mescit, bebek odaları, çocuk oyun alanları, personel özel alanları, yönetim ofisi, danışma bankosu, taşıma arabaları ve döner kapılar iki haftada bir dezenfekte edilmeye devam edecek. Sık kullanılan yüzeyler ve tuvaletler düzenli olarak özel sıvılarla dezenfekte edilecek.

WC VE BEBEK ODALARINA SENSÖRLÜ SİSTEMLER KURULDU

Süreci en sağlıklı şekilde tamamlamak adına bazı bölümlerin mimarisinde de değişikliğe giden Gebze Center AVM, tuvalet ve bebek bakım odaları kapılarında da temassız sensörlü kapı sistemine geçecek. AVM içindeki birçok noktada T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı hijyen kuralları bilgilendirmelerine yer verilecek.

Gebze Center AVM’de pandemi ile mücadelenin olmazsa olmazı sosyal mesafe konusunda da önemli hazırlıklar yapıldı. Yürüyen merdivenlere kişiler arası en az üç basamak bırakılacak şekilde uyarı işaretleri yerleştiren AVM, gereken noktalarda da hem sosyal mesafe düzenleme çizgileri hem de uyarı tabelaları oluşturdu.

YÜZDE 100 TAZE HAVA

Ortak alanlardaki oturma düzeni, mama sandalyesi ve bebek arabası hizmetlerini askıya alan Gebze Center Yönetimi, engelli arabalarını da her kullanımdan sonra dezenfekte edecek.

Süreci hem ziyaretçileri hem de çalışanları için en sağlıklı noktaya taşıyan Gebze Center’da, klimaların her zaman olduğu gibi 24 saat yüzde 100 taze hava verecek şekilde bakımları yapıldı.gebze-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.