“Gebze bölgesini çok önemsiyorum”

“Gebze bölgesini çok önemsiyorum”

 Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze bölgesindeki gazeteciler ile bir araya geldi. Vali Topaca, “Gebze bölgesini çok önemsediğim için göreve geldiğim...

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze bölgesindeki gazeteciler ile bir araya geldi. Vali Topaca, “Gebze bölgesini çok önemsediğim için göreve geldiğim günden beri bu bölgeye bazı alanlarda pozitif ayrımcılık yapıyorum” dedi.

Şekerpınar TOSB içerisindeki Workin Hotel’de gazetecilerle bir araya gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek ile İl Özel İdaresi Genel sekreteri Burhan Eres de eşlik etti. Gazetecilerle birlikte kahvaltın yaptıktan sonra kısa bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca,  “Göreve geldiğimde bu bölgede bazı hizmetlerin eksikliğini görünce Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova bölgesine pozitif ayrımcılık uyguladım. Bugün sadece Darıca’da inşaatı devam eden 11 okul var, Çayırova ilk ilçe olduğunda sadece bir lise vardı, bugün 7 veya 8 lise oldu” dedi. Dilovası’nda da eğitim öğretim, sağlık ve çevre sorunlarının ciddi anlamda çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Sadece İzmit’in değil, tüm Kocaeli’nin valisi olarak hizmetin her bölgeye eşit dağıtılması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu konuda asla hiçbir ayrım söz konusu olamaz ama bazen gecikmeler olabiliyor, asla hiç birini unutmuş değiliz” dedi.

“Denetimleri sıkı tutuyoruz”

Kocaeli genelinde tüm ilçelerin ve OSB bölgelerinin MOBESE ile kontrol altına alınacağını da ifade eden Vali Topaca, “Kocaeli’nin güvenliğine büyük önem veriyoruz. MOBESE olmayan ilçelerde bitme noktasına geldi” dedi. Kaçak hafriyat konusunun da bölgenin önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca; “Polis jandarma ciddi denetimler yapıyor, çok ciddi cezalar kesiliyor ama İstanbul’un baskısı altındayız, çevreyi kirletmek isteyen çok kişi var ve hepsini yakın takipteyiz. Hafriyat konusunda en büyük sorun yaşadığımız bölgelerden birisi de Kirazpınar bölgesi idi, şimdi bu bölgeye seyyar karakol kuruyoruz” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI DA CEVAPLADI

Konuşmasının ardından gazetecilerin çeşitli konularda sorularını da cevaplandıran Vali Topaca, hızlı trenin Gebze’de duracağını, Gebze bölgesinin ulaşım sorununun çözülmesi için kuzey yan yolun önemli bir çözüm olacağını ifade etti. Dilovası bölgesindeki bazı kurum ve kuruluşlarla ilgili deniz dolgusu iddialarını da cevaplandıran Topaca, hepsinin yasal çalıştığını, yasalara uygun çalışma ve dolgu yapanlara göz açtırmayacaklarını belirtti. Dilovası’nın havasının belirtildiği gibi çok kirli olmadığını da ifade eden Topaca, TÜBİTAK tarafından yapılan ölçümlerde kirliliğin yüzde ellisinin TEM ve E-5’ten kaynaklandığının ortaya çıktığını vurguladı. GYTE’nin Gebze Üniversitesine dönüştürüleceğini, içerisinde tıp fakültesi olacağını da söyleyen Topaca, “Sabırla üniversitenin Gebze’ye gelmesini bekliyoruz ve bu konuyu sanayi bakanımız Sayın Nihat Ergün ile de sürekli görüşüyoruz. Üniversiteyi İzmit’in engellemesi gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.  Kömürcüler OSB için TÜBİTAK’a ölçüm yaptırdığını da söyleyen Vali Topaca, “Bir aylık raporda sorun çıkmadı, şimdi ikinci bir sonucu bekliyoruz. Ben bu şehre Kömürcüler OSB’den toz gelmeyeceğini söyledim, gelirse de gereğini yaparız” dedi. Vekil öğretmen sorusuna da cevap veren Topaca, vekil öğretmenlerin büyük çoğunluğunun kadrosunun öğretmeni olduğunu belirtti. Gebze Anadolu Lisesinden Meral Öğretmenin gezi olayları yüzünden Kadıra’ya gönderilmesini de değerlendiren Topaca; “Konu tamamen teknik konudur ve bir soruşturma neticesinde Kandıra’ya gönderilmiştir. Kocaeli genelinde 20 bine yakın öğretmen var ve suç işleyenlere karşı yaptırım uygulayamazsak işin içinden çukamayız. Ayrıca Meral öğretmen de bizim öğretmenimizdir ve disiplin suçu işlemiş olsa dahi hakkını hukukunu korumak bizim görevimizdir. Çünkü onlara çocuklarımızı emanet ediyoruz” dedi.

KERVANSARAY’DA İKİ BİNA İSTİKLAK EDİLDİ

 

Gebze’de açılması arapsaçına dönen Kervansarayla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Vali Topaca, iki binanın istimlâk edildiğini söyledi. Kervansayar’ın geçmişte Mustafa Paşa Külliyesi ile bir bütün olduğunu da ifade eden Topaca, “Ancak bugün ne yapılacağı konusunda görüşmeler yapıyoruz. İl özel idaresi ve vakıflar iki binanın kamulaştırmasını yaptı. Mahkemenin buradaki binalara çok yüksek bedeller biçmesi işimizi zora soktu ama çalışmalarımız sürüyor.” Dedi. Topa, Küçük Sanayi sitesinin çöplerinin bir kez ücretsiz olarak İZAYDAŞ tarafından alınacağını, bundan sonrasının çöp sorunu için de çözüm yolu gösterdiklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.