Gebze bölgesinde 30 fabrika kapandı!

Gebze bölgesinde 30 fabrika kapandı!

Kocaeli Gebze Bölgesi’nde bulunan Sanayilerin ve Kapanan Fabrikaların sorunlarını tespit etmek için görevlendirilen heyet raporunu, Parti Yönetimine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın bulunduğu Kocaeli Gebze Bölgesi’nde bulunan Sanayilerin ve Kapanan Fabrikaların sorunlarını tespit etmek için görevlendirilen heyet raporunu, Parti Yönetimine ve Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.
Raporda bir çok sorun tespit edilmekle birlikte bir kaç başlık öne çıkıyor.
KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRME SORUNU YAŞANIYOR
Raporda, “Bir yandan işsizlik ciddi bir sorunken diğer yandan nitelikli iş gücüne ulaşmakta sorun yaşanıyor. Kalifiye ara eleman yetiştirmek konusunda önlemlere ihtiyaç var. Bölgedeki 21 meslek okulundan 6 tanesi kapanmış. Çok ciddi bir kalifiye ara eleman sıkıntısı yaşanıyor.” Denildi.
5000 KİŞİ İSSİZ KALMIŞ
Raporda dikkat çeken başlıklardan bir tanesi de kapanan fabrikalar, Gebze Sanayi Havzasında “ekonomik krizin etkisiyle son 2 senede 30 adet fabrika kapanmış, ağırlık olarak Bulgaristan olmak üzere 27 adet fabrika yurt dışına taşınmış. Bunun yanında Anadolu kentlerine taşınan fabrikalar da bulunuyor.
İflas eden ve taşınan fabrikaların sonucu olarak 5 bin civarında istihdam kaybı yaşanmıştır.” Denildi
SANAYİ ELEKTRİĞİ SUYU DOĞAL GAZI EN PAHALI İL KOCAELİ
Raporda “Elektrik ve su girdilerinin çok yüksek olması en önemli sorun olarak öne çıkmaktadır. Elektrik bedelini OSB’ler ödemekte, daha sonra bu parayı üyelerinden tahsil etmekte zorlanmaktadırlar.  Erzurum 0,80 kuruşa, Adana 1,80 kuruşa su kullanırken, Kocaeli 10 TL ye kullanmaktadır. Büyükşehirler içerisinde en pahalı su rakamı olduğu ifade edilmiştir.
Elektrik 192 TL’den alınırken, sanayici elektriği 450 TL’den kullanıyor, son tüketici rakamı 650 TL ye ulaşıyor.” İfadelerine yer verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.