Gebze Belediyeler Birliği eşzamanlı meclis sorununu da görüştü

Gebze Belediyeler Birliği eşzamanlı meclis sorununu da görüştü

GBB seçim yoğun gündemle toplandı. Hamza Şayir başkanlığındaki toplantıda Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin İdlib’e yolladığı yardım TIR’larına nakil bedeli desteği karara bağlandı. Toplantıda eşzamanlı meclis toplantıları sorunu da gündem dışı görüşüldü

 

12-018.jpg

Gebze Belediyeler Birliği, Nisan 2021 olağan toplantısı birliğin de dönem başkanlığını üstlenen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında

11-030.jpg

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile dört belediyenin GBB temsilcisi meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı. Toplantı Gebze Belediyesi Nikah Salonları, Mimoza Salonu’nda gerçekleşti.

SEÇİM YOĞUN GÜNDEM  

 

13-019.jpg

Bir önceki meclis toplantısında alınan kararların görüşülmesi ile başlayan toplantıda üç yıl süreyle görev yapacak iki asil iki yedek meclis katipleri, birlik birinci ve ikinci başkanvekilleri, bir yıl süreli altı encümen seçimi gizli oyla yapıldı. Bir yıl süreli plan ve bütçe komisyonu üyeleri açık oyla seçilirken 2020 yılına dair başkanlık faaliyet raporu ve kesin hesabı da görüşüldü.

VERİLMİŞ İZİNDE PROSEDÜR TAMAMLADILAR

 

14-023.jpg

Ayrıca Hayrat İnsani Yardım Derneği Kocaeli Temsilciliği’nin Suriye’nin İdlib Şehri’ne gidecek insani yardım malzemelerinin nakil bedelinin GBB tarafından karşılanması da resmiyete bağlandı. Derneğin sabah saatlerinde yardım TIR’ları Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na konuşlaması ve Gebze Belediyesi tören platformunun kurulması yardıma onay verildiği, toplantıda prosedürün tamamlanacağı kanaatini edindirdi. 

FORMÜL ÜRETİLMESİ BEKLENİYOR

 

15-013.jpg

Toplantıda ayrıca Gebze yerel basının yakınma konusu olan, Gebze Bölgesi’ndeki dört belediyenin eş zamanlı meclis toplantıları da gündem dışı olarak ele alındı. Gebze Yerel Basını aylardır aynı gün aynı saate denk gelen, nisan ve mayıs ayları için Gebze’nin kendisine farklı gün tespit ettiği meclis toplantılarının iki güne yayılıp aynı güne denk gelen toplantılardan birinin öğlen öncesine çekilmesi veya akşam saatine alınmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.