Gebze Atasını Andı

Gebze Atasını Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı dolayısıyla anma töreni gerçekleştirildi.

manset-(4)-001.jpgmanset-(3)-001.jpgmanset-(2)-011.jpgmanset-(1)-004.jpg

Gebze Belediyesi Meclis Salonu önünde önceki gün gerçekleşen resmi törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan,  Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve yönetimi, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve yönetimi, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ve yönetimi, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, MÜSİAD Gebze İlçe Başkanı Nihat Yıldırım’la beraber çok sayıda protokol ve öğrenci katıldı. Atatürk anıtına sunulan çelenklerin ardından 9’u 5 geçe tüm Gebze’de sirenler çalmaya başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla resmi tören sona erdi.

KÜLTÜR MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI

Buradaki törenin ardından Gebze Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi. Anma programına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediyesi Başkanvekili Nilay Ayran, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ile birlikte çok sayıda protokol, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  

RAHAT UYU ATAM

Programda ilk olarak Anibal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşegül Diken  bir konuşma yaparak, “Biliyoruz ki Atatürk’ü anmak, yasını tutarak değil sözünü tutarak gerçekleşir. Ömür boyunca o güzel yüreğinin ne söylemek istediğini artık anladık. Her biriniz bana ışıl ışıl bakıyorsunuz ya anlıyorum gerçekten istikbal sizsiniz. Size güvenen o yürek, bir kez daha büyüyor ve kocaman oluyor gözümde. Atatürk’ü tek kelime ile tanımlamamı isterseniz sanırım adanmışlık derdim. Bir ülkeye adanmış koskoca bir ömür. Şu an Anıtkabir’de 7’den 70’e evlatları tarafından bir Fatiha, bir saygı duruşuyla karşılanan bir ömür. Bıraktığı mirası öğreti olarak benimseyen binler, on binler ve yüz binler var. Böyle bir adanmışlığı yaşatacak tek şey onun fikirleri ve ilkeleridir. Rahat uyu Atam, ışıl ışıl bakarken bu gençler senin ilkelerini her alanda yaşatacağız.” dedi.

RUHUN ŞAD OLSUN

Ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan bir konuşma yaparak, “Özgürlük ve bağımsızlıkla birlikte millet şuuruna erişmemizin de sembolü olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin varisi olmaktan gurur duyuyoruz. Atatürk’ün kendine tevdi edilen 8 ayrı unvan vardır ama kendisine ‘Başöğretmen’ denmesini muteber saymıştır. Benim asıl anlatacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın diyerek bu konuya önem verdiğini belli etmiştir. Atatürk öğretmenlere, “Bu ülkeyi asıl kurtaracak olan sizlersiniz, zira cehaletle savaşmak, düşmanla savaşmaktan daha zor” der. Bizler de Türk Öğretmenleri ve Türk Gençliği olarak diyoruz ki, Ey büyük Atatürk, senin istiklal ve istikbal mücadelesi yolundaki kararlılığın, bizlere her zaman ve her yerde ışık olacaktır. Emanetin emin ellerdedir. Ruhun şad olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.