Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK’ın desteğiyle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Projeler arasında iklim krizi ve küresel ısınma da yer aldı

Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK’ın desteğiyle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Gebze Anadolu Lisesi’nin öğrencilerin bilimsel bilgilerini ve bilime olan ilgilerini artırmak amacıyla düzenlediği, TÜBİTAK destekli bilim fuarının açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Aydın, Gebze Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çarıklıoğlu, bürokratlar ve okul müdürleri katıldı.

KAYMAKAM GÜLER’DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT  

Açılış konuşmalarının öncesinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Güler, öğrencilere “Mutlaka bir gayeniz olsun. Hem aileniz hem de kendiniz için ve bunu elde etmek için durmadan çalışın. Bir günlük çalışmak yetmiyor artık. Büyük bir yarış var, büyük bir mücadele var. Bu mücadelede kazanmanın yolu çok çalışmaktır. Zaman çok hızlı geçer,  gözünüzü bir açmışsınız üniversite sınavları gelmiş. O yüzden bu kalan bir buçuk yılı en iyi şekilde değerlendirin” şeklinde nasihatlerde bulundu.  

 

nasihat.jpg

91 ÖĞRENCİDEN 21 PROJE

Gebze Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni, proje yürütücüsü Güngör İrdem fuarda 21 projenin 91 öğrenci, 8 danışman öğretmenin nezaretinde ortaya konulduğunu belirtip, “Çalışmalarımızın temelinde hem ülkemizin hem de dünyanın önemli sorunlarını ön plana çıkardık. Projelerimizde; iklim krizi ve küresel ısınma, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji kullanımı, değerler eğitimi, doğal afetler ve afet yönetimi, ekolojik denge, dilin kullanımı öne çıkan alanlar oldu. İrdem projeye desteklerinden ötürü TÜBİTAK ile birlikte tüm proje danışmanı öğretmenleri ve öğrencileri kutladı.

 

sergi.jpg

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açılışta yaptığı konuşmada,

EN İYİYİ BAŞARMALIYIZ 

Açılış konuşması için söz alan Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz konuşmasında, “Allah insanı yaratmış ve kâinatı da onun emrine amade kılmıştır. Bilim ve teknolojiyi geliştirmek için düşünmeyi, inanmayı öğretir ayetlerinde. Biz sanatta, bilimde, teknolojide, mimaride her konuda en iyi olmalıyız, en iyiyi başarmalıyız” dedi. Büyükgöz şöyle devam etti:  

HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKIZ

“Bugün burada genç evlatlarımız sıfır atığı, çevreyi, suyu işlemişler. Bunlar dikkat çekilmesi gereken başlıklar ama öncelikle şunları hedeflemeliyiz; daha az kirletme, tahrip etme ve bozma üzerine çabalamalıyız. Bunları yaparken bilim, teknoloji ve sanattan vazgeçmemeliyiz. Her şeyin en iyisine layık olan bir milletiz. Allah hepinize zihin açıklığı versin, bu konuda emek sarf eden öğretmenlerimize, destek veren TÜBİTAK’a ve nihayetinde yönetecek olan siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sizin başarınız için ne gerekirse yapmaya gayret ediyoruz. Allaha emanet olun.”

POTANSİYELİN FARKINA VARMALIYIZ

Kurdele kesiminden önce tekrar sözü alan Kaymakam Güler şunları kaydetti: “Öncelikle bu projeyi yapan, dâhil olan herkese teşekkür ediyorum. Gebze’de olan imkân Büyükşehirler hariç birçok yerde yok. Bu potansiyelin farkına varmalıyız. Farkına varalım ki çocuklarımıza hedef koyalım, çalışsınlar. Onlar da TÜBİTAK’ta bir projenin başında olacakları günlere gelsinler.

 

ÇALIŞACAĞIZ, HER ENGELİ AŞACAĞIZ

 Biz cep telefonunu çok iyi kullanan bir millet olmaktan öte, cep telefonu üreten bir millet olmalıyız. Sadece tüketen bir ülke olursak dışa bağımlılıktan kurtulamayız. Devletimiz projesi olana, proje verene her türlü destek sağlıyor. Atatürk ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkûmdurlar’ demiştir. Çalışacağız, her engeli aşacağız” dedi.  

Konuşmaların ardından Mustafa Güler projeyi yönetecek öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış programı protokol konuklarının sergiyi gezmesi ve projelere dair bilgi almasıyla sona erdi.

Fuar 17 Aralık Cuma günü de gezilebilecek.

 

bilgi-001.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.