“Gebze AB’ye çoktan girdi”

“Gebze AB’ye çoktan girdi”

İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı’nda konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, “Kocaeli ve Gebze olarak biz çoktan Avrupa Birliği’ne girdik. Kişi başına en yüksek geliri veren Kocaeli’dir. İstanbul ikinci sırada geliyor”dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, kentin istihdam hamlesini arttırmak amacıyla “İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenledi. Büyükşehir İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Modeli ile Uzmanlaştırılmış Mesleki Eğitim Kampüsü kuracak
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı ile yürütülen “Uzmanlaştırılmış Mesleki Eğitim Kampüsü” projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştay İzmit Ramada Otel’de başladı. Çalıştaya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
KAMPÜSÜN İKİNCİ AYAĞI GEBZE’DE KURULMALI
Çalıştayda bir konuşma yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler şunları ifade etti:
“Meslek liseleri artık memleket meselesi olmanın ötesine gitmiştir. Nitelikli eleman çok önemli. Bu kampüsün ikinci ayağı Gebze’de kurulmalı. En büyük sıkıntı işsizlik değil, mesleksizlik.
Aranan elemanı bulamıyor işveren. Yeni nesil şirketler göz önüne alındığında büyük bir değişimin eşiğinde olduğumuz açıktır. Birçok yeni meslek ortaya çıkacaktır. Bunlara uyum sağlayanlar ayakta durabilecekler.
KOCAELİ, İSTANBUL’UN ÖNÜNDE
 Ezbere dayalı eğitim sistemi çökmüştür. Yeni eğitim modelleri geliştirmek zorundayız. Akıllı nesil araçlar artık hayatımızın vazgeçilmezi oluyor. Kocaeli ve Gebze olarak biz çoktan Avrupa Birliği’ne girdik. Kişi başına en yüksek geliri veren Kocaeli’dir. İstanbul ikinci sırada geliyor. Sanayi üniversite işbirliğini göz ardı etmemek lazım. Sanayicilerimizi tebrik ediyorum”.  Haber Merkezi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.