Gebze 5 yılını kaybetti

Gebze 5 yılını kaybetti

Ferit Taşdemir, 28 Şubat sürecinde Gebze’nin beş yıl kaybettiğini söyledi

MHP olarak yerel yöneticilikteki prensiplerini hem başkanlar Ahmet Penbegüllü ve Hüseyin Öztürk hem de belediye meclis üyelerine söylediklerini aktaran Taşdemir şöyle devam etti: “Yerel yöneticiler olarak önceliğimiz Gebze. Biz asla Gebze’nin ve Gebzeli’nin menfaatine olacak çalışmalara asla muhalefetlik etmeyiz. Ama şeffaf ve açık belediyecilik olmalı. Ve, ‘ben yaptım oldu’, ‘Ben bilirim’ mantığıyla yapılan belediyeciliği asla kabul etmediğimizi söyledik.

GEBZE’NİN MENFAATİNE İSE…

Şeffaf, açık bir şekilde önümüze getirilen ne varsa Gebze ve Gebzeli’nin menfaatine ise biz orada asla muhalefet yapmayız. Destek oluruz. Gebze’nin menfaatine olan konulara destek olmaya gayret ettik. Bir dönem böyle devam etti.

3 Kasım 2002’de erken seçim kararı alınması, Türkiye’de dengelerin değiştiği ve iktidarın değiştiği bir ortam sonrasında rahmetli Penbegüllü cezaevinden çıkmıştı. 13 aylık bir sürecin ardından görevine geri döndü. Süresini tamamladı. Biz tekrar Penbegüllü ile o beş yıllık çalışma süresini tamamladık. Ama bu beş yıl Gebze’nin kayıp yılları oldu. 

 KORKU İMPARATORLUKLARIYLA OLMAZ

28 Şubat veya başkalarını asla tasvip etmemiz, onaylamamız mümkün değil. O insanların hür iradesiyle yapmak istediklerinde yanlışlık varsa, suç varsa Anayasa ve kanunlarımız var. Ama 28 Şubat gibi dayatmalarla, korku imparatorluklarıyla bu işlerin yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Onaylamıyoruz. Bundan dolayı bu arkadaşlarımızın da sürekli bu konuları kaşıyacak şekilde hal ve tavırlar içinde olmaları da işi biraz hızlandırdı.

HİÇ GEREK YOKTU

Siz belediye başkanısınız. Niye İstiklal Marşı okunmasını, saygı duruşunda bulunulmasını tasvip etmezsiniz. Yeni bir belediye meclisi var, bizler yeni seçilmişiz. Siz deneyimli, tecrübelisiniz. Geçmişte hata yapmışsınız. Oradaki arkadaşlarınız deneyimli, tecrübeli olanlar sizin yaptığınız bu teknik hataları bildiğinden dolayı da ikinci dönemde oraya bilerek gelmişler. Buna hiç gerek yoktu.

SİZİ NİYE RAHATSIZ EDİYOR

Siz belediye başkanısınız. Halkın size verdiği yetkiyle 500 bin nüfuslu ilçemizde belediye başkanısınız. Siz orada, konumuna göre davranmak mecburiyetindesiniz. Bir daha savaşlar olmasın ve bir daha asla yazılmasın dediğimiz İstiklal Marşımızın orada okunması sizi niye rahatsız ediyor? 28 Şubat, ‘Kötüdür olmaması gerekir’ diyoruz ama 28 Şubat’ın olmasına vesile olanları da burada yok farz edemeyiz. Bunlarda bir realite.

KARŞILIKLI HATALAR

Gebze Belediye Meclisi’nde o süreçte iki türbanlı hanımefendi vardı. Onlar Ankara’da TBMM’de Merve Kavakçı mevzuu gündeme geldiğinde burada da bu türbanlı arkadaşlarımız gündeme geldi. Ortam gerildi, sıkıntı oldu. Meclise gelmeleri istenmedi. Sonrasında istifa ettirilerek onların yedekten başka arkadaşlarımız getirildi. Keşke bunlar hiç olmamış olsaydı. Bunu ben karşılıklı hatalara yorumluyorum. Yani hiç kimse burada, ‘Sadece filanca suçlu, falanca hatalıdır’” dememeli.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.