"Gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır"

"Gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır"

CHP Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında gaziler gününü kutladı.

CHP Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi. 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesinin verilişinin 99. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk fedakârlığının ölümsüz kahramanlarıdır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simgeleridir.

“VATAN SİZE MİNNETTARDIR”
Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, vatan size minnettardır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunarak,  19 Eylül Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.