Gazetecilere verilen önem yetersiz

Gazetecilere verilen önem yetersiz

CHP Çayırova İlçe Örgütü basını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği kahvaltıda ağırladı. Başkan Soyluçiçek, “Ülkemizde gazetecilere verilen önem siyasal anlamda, hukuksal anlamda yeterli değil” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gazetecileri kahvaltı sofrasında ağırladı. Akse Mahallesi’ndeki Çorba Evi’nde gerçekleşen toplantıya ev sahipliğini CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ile yönetim kurulu üyeleri yaptı. Toplantıya CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, İl Başkan Yardımcıları Baran Aydın ve Hakan Altıparmak, il yönetim kurulu üyesi ve parti okulları koordinatörü Özgür Çelik de katıldı.

SAHİP ÇIKILMIYOR

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek toplantıda yaptığı konuşmada 10 Ocak’ın önemli bir gün olduğunu belirtip, “Ülkemizde gazeteciliğin çok önemli olmasına rağmen siyasiler noktasında, esnaflar noktasında hala gazetecilere sahip çıkılmadığını hepimiz biliyoruz. Çalışan gazetecilerin hak ettiklerini almadıkları aşikâr. Gazetecilerin emeğiyle çaba sarf edip canı pahasına olaylara müdahil olduklarını, halkı Anayasal hakkı olan bilgilendirmede çok üstün çaba gösterdiklerini hepimiz biliyoruz” dedi.

YETERLİ DEĞİL

Gazetecilerin toplumsal haberlerin hızlı yayılmasında çaba içinde olduğunu ama insanlarında olaylar karşısında gazetecilere bakış açısının çok karışık olduğunu kaydeden Soyluçiçek, “Gazeteci emekçi arkadaşlarımız her şekilde sahada olaylara müdahil oluyorlar. Neredeyse güvenlik güçleriyle aynı karede yer alıyorlar. Ülkemizde gazetecilere verilen önem siyasal anlamda, hukuksal anlamda yeterli değil. Kamuya hizmet edenler için yapılanların gazeteciler için de yapılmasını beklerdim” diye konuştu. Soyluçiçek ayrıca özetle şunları kaydetti:

TOPLUMUN AYNASISINIZ

“Bizler sizlerin emeklerini hiçbir şekilde inkâr edemeyiz. Biz ne yaparsak yapalım, sizler yoksanız biz de yok sayılmış gibi bir şey oluruz. Toplumsal bir olaya müdahil olunması noktasında oradaki kalabalığın dışındaki kitlelere haber sizlerin aracılığı ile gidiyor. Aslında sizler toplumun aynasısınız. Sizler her şeyi gerçek boyutlarında, açık açık yansıtan, insanlarla bir nevi gerçek duygularla yazışan insanlarsınız. Emekleriniz tartışılmaz.

NE YAZARSANIZ TOPLUM ONU OKUYOR

Sizler olmazsanız siyasilerin toplumda bir karşılığı yok. Sizler ne yansıtırsanız toplum bizlere sizlerin yansıttığı kareden bakıyor. Sizlerin mesleki özgürlüğü ve meslek aşkı tabi ki sizlerin vicdanlarına kalmış. Ne yazarsanız toplum onu dinliyor, okuyor. Adaletinize güvenmekten başka çaremiz yok. Olaylara müdahil olma noktasında ellerinizi yüreğinize koyduğunuzda ne yazsanız biz de ona rivayet ediyor veya karşı çıkıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü yürekten kutluyorum.”

Toplantıda CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, il yöneticileri Baran Aydın, Hakan Altıparmak ve Özgür Çelik, Çayırova Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan ve Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir de kısa birer konuşma yaparak gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 

divan-033.jpg

 

masa-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.