Gayrimenkul satışı için encümene yetki verildi

Gayrimenkul satışı için encümene yetki verildi

Dilovası Belediye Meclisi’nde belediye gayrimenkullerinin satışı için encümene yetki verilmesi istemi oy çokluğuyla kabul edildi

Dilovası Belediye meclisi ağustos ayı olağan toplantısı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ilk maddesinde Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir hisseye dair takas talebi İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde Diliskelesi Mahallesi’nde bir parselin semt konağı ve gençlik merkezi yapılması amacıyla kamulaştırılması görüşüldü. Komisyonun oy birliğiyle verdiği karar mecliste Saadet Partililer’in ret oyu verdiklerinin görülmesine karşın, oy birliğiyle kabul edildiği şekliyle kayda geçti. Üçüncü gündem maddesinde, Orhangazi Mahallesi’ndeki iki hisseli parsele yönelik bedel tespiti de oy çokluğuyla kabul edildi. Dördüncü gündem maddesinde ise belediyenin mevcut gayrimenkullerinin satışı için encümene yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

O ŞOFÖR İŞTEN ÇIKARTILDI

 

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP Dilovası İlçe Başkanvekili Kadir Demir, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli’nin de takip ettiği meclis toplantısında Dilovası Belediyesi’ne ait bir çöp aracının Kurban Bayramı öncesi kurban pazarına çöp dökmesi de gündeme geldi. Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir gündem dışı yaptığı konuşmada vaka sonrası durumu sordu. Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir muhalefetten gelen tepkiye hak verdiklerini, ilgili personelin işten çıkartıldığını, aynı personelin geçmişte el frenini çekmediği araçtan ötürü bir eve çarptığını ve kamuyu zarara uğrattığını söyledi. İnci Aydemir ve Saadet Partili belediye meclis üyeleri işçinin talimat almadan kurban pazarına çöp dökemeyeceğini öne sürüp amirlerine ilişkin bir uygulama yapılıp yapılmadığını sordu. Saadet Partililer işten çıkartma değil, uyarı beklediklerini kaydetti. AKP’li meclis üyeleri ise vakanın fevri olduğunu savundu. Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Bilikli kendilerine söz hakkı doğduğunu belirtip söz istedi. Başkan Şayir önce meclis toplantılarında söz haklarının olmadığını anımsattı. Ardından meselenin aile içi olduğu gerekçesiyle, basının salondan çıkartılmasının ardından Bilikli’ye söz hakkı verdi.

 

GIDA KOLİLERİ DOĞRUDAN TEMİNLE ALINDI

 

İnci Aydemir pandemi döneminde vatandaşa yönelik gıda desteğinde alımın ihale ile olup olmadığını sordu. Başkan Şayir ise meblağın çok yüksek olmadığını, doğrudan temin yoluyla alımı gerçekleştiklerini belirtti.

Dilovası Belediye Meclisi’nde eylül ayı olağan toplantısının 01 Eylül Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilmesinin karara bağlanması ile toplantı sona erdi. (Haber Merkezi)baskanlar-010.jpgsalon-029.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.