Galericileri yollamadığın  yere öğrenci yolluyorsun

Galericileri yollamadığın yere öğrenci yolluyorsun

CHP Üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan kışladaki projenin aktörlerinden galericiler sitesi için Balçık’ta önerilen yerin beğenilmediğini, Büyükgöz tarafından, “İnekler ve tavşanlar” gider denilen yere imar planına göre öğrencilerin gönderileceğini söyledi

Gebze’nin karman çorman hale gelen imar yapılanmasında kentin merkezinde yer bulunamayıp kırsallara konuşlandırılan eğitim kurumları için beğenilen yerler, diğer yapılanmalar için beğenilmiyor.

“İNEKLER VE TAVŞANLAR GİDER” DEMİŞTİ

Askeri kışlanın bugün KBB Meclisi’nde onaya sunulacak projesinde galericiler sitesi önemli bir tartışma detayı olurken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geçen haftaki basın toplantısında Balçık alternatifinin hatırlatılması üzerine, “Oraya sadece inekler ve tavşanlar gider” demişti.

ORAYA ÖĞRENCİLERİ GÖNDERİYORUZ

Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan ise, “Balçık’ta ‘İnekler ve tavşanlar’ gider denip galericiler sitesi için beğenilmeyen yer, imar planında eğitim alanıdır. Galericileri göndermediğimiz yere öğrencileri gönderiyoruz” dedi. Çalışkan projeye dair ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

RANTIN İÇİNDE OLAN

BAKANLIK VE AKP ÇEVRELERİ

“Buradaki sorun Gebze kamuoyu ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayına kadar bu gizli plandan haberdar olmaması. Projeyi Bakanlık’ta hazırlamışlar. Bakanlık’ta yapıp konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getiriyorlar. Oradan komisyona sevk ediyorlar ve komisyonda sevk edilince bu konu gündeme geldi. Yani burada rant içinde kalarak gizli kapaklı işi sürdüren CHP dışındaki Bakanlık ve AKP çevreleridir.

İKİ BELEDİYE BAŞKANI DA OLAYIN İÇİNDE

KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de bu olayın içindedir. Hepsi planlı ve gayet gizli bir şekilde bu işi organize ettiler. Büyükşehir Meclisi’ne getirdiler. Hiç Gebze Belediye Meclisi’nden geçmeyecek şekilde 1/1000 ölçekli olanını Büyükşehir’de yapıp işi oldubittiye getirdiler. Konu kanunen komisyona gelince, bizim de haberimiz oldu.  

BASININ ÖNÜNE TEK

BAŞINA ÇIKIYORSUN

Gebze Belediye Başkanı basın toplantısı düzenlemeden önce CHP’nin yanı sıra diğer siyasi partiler, TMMOB Gebze Bileşenleri, Gebze Sendikalar Birliği ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu görüş bildirdi. Kamuoyu üstelik bir günlük süreçte bu kadar veryansın etmişken sen (Zinnur Büyükgöz’ü kast ediyor) basının önüne niye tek başına çıkıyorsun?

GALERİCİLER SİTESİ ASLINDA

MİLLET BAHÇESİNİN İÇİNDE

Çok plandan eminsen, çok arkasında isen, çok savunuyorsan siyasi partileri, belediye meclis üyelerini, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını… hepimizi topla. Bu planı orada bizim yanımızda açıkla. Ondan sonra sorumuz varsa yöneltelim, yanıtla. Ona göre planla ilgili tartışmayı masaya yatıralım. Ama sen çıkıyorsun; monolog, tek başına planı anlatıyorsun. ‘Bu iyidir, hoştur, güzeldir’ diyorsun. 640 dönümlük alanı bölmüşsün millet bahçesi, birer tarafını eğitim kamu alanı, konut alanı, galericiler… Diyorsun ki, ‘Galericiler sitesi millet bahçesi alanının dışındadır.’ Millet bahçesi ile burayı böldüğün için dışında. Ama toplamda baktığında hepsi askeri alanın içinde.”

saide-3.jpg

MİLLET BAHÇESİ YAPSAYDIN, 400 BİN KİŞİ YARARLANSAYDI: Çalışkan, “Zinnur Büyükgöz, ‘Burası lojistik olsaydı bir kişiye yarayacaktı, şimdi 100’lerce kişiye yarayacak’ diyor. Galericiler sitesi yapmayıp millet parkı yapsaydı da 1000 kişi gideceğine 460 bin kişi gitseydi” dedi.

 

saide-1.jpg

1/1000’lik plan ilçelerindir

Projede bu acele nedendir?

 

Büyükşehir Belediye Meclisleri’nin bazı durumlarda 1/1000 ölçekli imar planı onaylamak içinde yetkisi olduğunu kaydeden Çalışkan şunları söyledi: “Şu anda burası askeri kışla alanı. Bu planın 1:50000, 1:25000, 1:5000 ve 1:1000’lik planlarını aynı anda onaylatmak istiyorlar. Aslında 1:1000’lik plan ilçe belediye meclislerinindir. Büyükşehir Belediyeleri’nin 1:1000’lik planda da yetki kullanabileceğine dair yasa maddesi var ama o yasa maddesi de Orhan Tanış’ın söylediği gibi her zaman kullanılması gereken bir yasa maddesi değil.

ACİL GEÇMESİ GEREKEN DURUM NEDİR?

Buranın aciliyeti nedir? Bir an önce geçmesi gereken durum nedir? Ki ilçe meclisinin görüşü dahi alınmadan direk Büyükşehir’den geçiyor. Kasım meclisinden, imar komisyonundan geçirilip Büyükşehir Meclisi’nde bitirilecek.

GEBZE MECLİSİ ONAYLAMALIDIR

Yerinden ve yerelden yönetim anlayışının gerektirdiği şekilde; 1:1000’lik plan Gebze Belediyesi’nce yapılıp onaylanmalıdır. Bu kanun maddesine sığınarak, Büyükşehir Meclisi’nden acilen geçmeyi gerektirecek nitelikte bir plan değil. Gebze kamuoyu kendisine ait bir yer üzerine tartışmalı ve ne yapılması gerektiğine Gebzeliler karar vermelidir. Buna ne Bakanlık ne de Büyükşehir karar verebilir?”

 

saide-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.