Galericiler Sitesi’ni yargı iptal etti

Galericiler Sitesi’ni yargı iptal etti

Millet Bahçesi olarak düzenlenecek Gebze Askeri Kışla’da galericiler sitesine tahsis edilen yer yargıdan döndü. Halil İbrahim Başçiftçi ve Saide Arslan Çalışkan’ın davacı olduğu konuda Kocaeli 1’nci İdare Mahkemesi, projenin iptalini kararlaştırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Millet Bahçesi’ne dönüştürülen askeri kışla alanının yanında, alandan tahsis edilen ancak alana bitişik yerde tasarladığı Galericiler Sitesi yargıdan döndü.

Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi ile Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan’ın Millet Bahçesi projesi kapsamında yapılmak istenen galericiler sitesi projesinin iptaline dair Kocaeli 1’nci İdare Mahkemesi’ne açtıkları dava sonuç verdi. Mahkeme projenin iptaline hükmetti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kararı Bölge İdare Mahkemesi / İstinaf Mahkemesi’ne taşıma olasılığı var ancak Kocaeli 1’nci İdare Mahkemesi’nin direk projenin iptaline hükmetmesinden ötürü olası başvurudan sonuç alınacağına da olasılık verilmiyor. Mahkemenin bilirkişi raporuna atıfla projeyi iptal gerekçesi ise özetle şöyle:

 

İmar planları ile getirilen fonksiyonların ulaşım, çevresel etkiler, yapılaşma ve benzeri unsurlar açısından etkilerinin irdelenmesi, analizler hususunda eksiklik bulunduğu, plan değişikliklerinde ‘Galericiler Sitesi’ olarak önerilen fonksiyon değişikliğinde parseller yönünden imar planı değişikliklerinin mevzuata uygun yapılmadığı, özel mülkiyet parseller için getirilen kararların yeterli analiz ve projeksiyonu içermediği, getirilen fonksiyonların etkilerinin araştırılmaması gerekçeleriyle dava konusu işlemin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına ilgili mevzuat yönünden uygun olmadığı görülmüştür. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.