Galericiler sitesi gidici gibi

Galericiler sitesi gidici gibi

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP’li Saide Arslan Çalışkan, galericiler sitesinin askeri alandan çıkıp çıkmayacağını sordu. Başkan Büyükgöz, “Sürprizleri Büyükşehir Belediye Başkanımız ile açıklarız inşallah” dedi

Gebze’de askeri kışla alanı kenarında kurulacak olan galericiler sitesi uzun süre kent gündemini meşgul etmişti. KBB Başkanı Tahir Büyükakın bir süre önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda galericiler sitesine tahsis edilen 50 dönümlük alanı TOKİ’den devraldıklarını, alanda yapılacak projeye dair henüz karar vermediklerini kaydetti.

ŞANTİYE KURULDU.İNŞAAT BAŞLADI

Gebze Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında CHP’li meclis üyesi Saide Arslan Çalışkan, Başkan Büyükgöz’e galericiler sitesinin plandan kaldırılıp kaldırılmadığını sordu. Başkan Büyükgöz, Millet Bahçesi içinde şantiye kurulduğunu, inşaatın başladığını belirtip, “Galericiler sitesiyle ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın son derece, özverili, gayretli ve Gebze’ye karşı kadirşinaslığını ortaya koyarak büyük bir çalışma sürecini yürütüyor. Oranın mülkiyetiyle alakalı bir çalışma süreci kendisinin açıklayacağı bir günde Gebze Halkı’na müjde olarak aktarılacak” dedi.

İNATLAŞARAK YÖNETMEYECEĞİZ

Galericiler sitesi olarak tasarlanan mevcut yerin mesleki ve ulaşım açısından uygun yer olduğunu kaydeden Büyükgöz bununla birlikte, “Bu kenti inatlaşarak, inat üzerine bir siyaset anlayışıyla kenti yönetmeyeceğimizi söyledik. Daha doğru olduğunu kabul edeceğimiz, hem hukuken hem teknik ve işlerlik açısından doğru olacağını inandığımız yerin önerisi geldiği takdirde saygıyla karşılayıp onun üzerinde çalışma yapacağımızı da ifade ettik. Gerek biz gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı bu ihtiyatlı duruşumuzu hiç değiştirmedik.

HASSASİYETİMİZİ KAYBETMEDİK

Bugünde çok daha uygulanabilir, gerçekleşebilir öneri geldiği takdirde, hukuken çözümü mümkünse de yeniden gözden geçirilip değerlendirilebilir. Kent, kamu yararına hangi adımların hangi aşamada atılacağına dair hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Kalben, vicdanen kamuoyunun rahat olmasını tavsiye ederiz. Bu kentin 48 senedir havasını solumuş, okulunu asfaltını kullanmış biri olarak vefa borcu ödemenin dışında yaklaşımım olmaz. İdari ve mülkiyet anlamındaki sürprizleri Büyükşehir Belediye Başkanımız ile açıklarız inşallah” dedi.
 

Büyükgöz’ün bu sözleri, galericiler sitesi için alternatif yer bulunduğuna dair kulislere yer açarken yer olarak kulislerde Pelitli telaffuz edildi.

Detaylar yarın gelecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.