Futbolcuyken kraldı esnafken de kral: Amatöre sahip çık

Futbolcuyken kraldı esnafken de kral: Amatöre sahip çık

Futbolculuğunun gençlik ve olgunluk çağlarında sayısız gol krallığı ile “Kral” unvanı edinen İdris Zengin şimdi esnaf ama yine kral: Amatöre sahip çık

555-003.jpg

 

Ülkemiz profesyonel, yarı profesyonel ve amatör camiasının sahadaki emekçileri Türkiye Futbol Federasyonu organizatörlüğü ve Fatih Terim’in seyirciliğinde “yaş kotası”, “BAL’da yabancı serbestliği” gibi akla mantığa zarar karar üstüne kararlarla darbe üstüne darbe alırken pandemi sürecinin gözardı edilen garabeti, Bölgesel Amatör Lig – BAL’da da belirsizlik sürüyor.

ÇOK KISKANDILAR ONDAN UYGULAMIYORLAR

 

444-001.jpg

Yarı profesyonel olarak da tamamlanan ama amatör lig kurallarının geçerli olduğu BAL, tamamen bir “Türk Mühendisliği” mucizesi. Ancak bildik “dış mihrakların” malum “kıskançlığından” ötürü henüz dünyada ikinci bir ülke, “Ne iyi modelmiş, biz de uygulayalım” henüz demedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE DE KATILIM BEDELİ

Futbolcu sözleşmelerinin sezonluk yapıldığı lig için bir süre önce yapılan katılım çağrısında üstelik pandemi sürecine rağmen kulüplere bu yıl da 20-25 bin TL tutarındaki katılım bedeli dayatılırken en az yarısı belediyelerin avucuna bakan BAL kulüplerinin takımları, ligin geleceğinin belirsizliğinden sözleşme imzalamaya yanaşmıyor. Çok sayıda BAL futbolcusu ekonomik dar boğaza girerken çok sayıda evli futbolcunun yuvası da, sırf bu gerekçeden ötürü dağıldı veya dağılmak üzere.

SENDİKALI OLMALARI “SAKINCALI

Camiada gerek Hükümet tarafından önü açılmayan sendikal örgütlenme gerekse çok sağlıklı yürümeyen dernekleşme tipi örgütlenmenin eksikliğinden ötürü örgütlü tepki ifade edilemiyor. Ferdi tepkiler de ya çeşitli kaygılardan ötürü olmuyor ya da yetersiz kalıyor.

ESNAF İDRİS DE, KRAL

 

222-006.jpg

İdris Zengin sessiz kalmadı. İlerleyen yaşına karşın geçtiğimiz sezon da İzmit temsilcisi Bekirpaşa Başaranspor’da top koşturan İdris Zengin ağırlığını geçtiğimiz yıllarda kurduğu oto kiralama işyerine, esnaflığa verdi. Sevilen futbolcu halen Bayramoğlu’nda Zengin Filo Kiralama’yı işletiyor.

7/24 VATANDAŞLIK GÖREVİNDE

Topluma ve toplumsal vakalara duyarlılığı ile de bilinen İdris Zengin pandemi sürecinin henüz ilk günlerinde filosundaki tüm araçlarını talep halinde kamu kurumlarına ücretsiz tahsis edeceğini belirtip özetle, “Vatandaşlık görevini yapıyorum” demişti.

 

 Futbolculuğunun gençlik ve olgunluk çağlarında sayısız gol krallığı ile “Kral” unvanı edinen İdris Zengin şimdi esnaf ama yine kral: Amatöre sahip çık

KAOSTUR, AYIPTIR, SAYGISIZLIKTIR

İdris Zengin’in yakıcı soruna dair sosyal medya paylaşımı şöyle:

En iyi bildiğim şeyler ahlak ve yükümlülüklerdir, onu da futbola borçluyum.

 

Amatör futbola yapılanlar tam bir kaostur, ayıptır ve saygısızlıktır.

 

10 binlerce futbolcu, hoca, sağlıkçı, malzemeci ve sayamadıklarım evinin geçimini buradan geçindiren insanlar, birçok dostum zor durumda.

 

Şu an tam bir yıl olacak neredeyse sağlıklı bir karar alınamadı.

 

Neresinden bakarsan bak elinde kalıyor.

 

333-003.jpg

 

Tamam veba var hastalık var ama koskoca Spor bakanlığı, TFF, ASKF bir planlamanız bir kararınız yok mu hep susuyorsunuz..??

 

Amatöre sahip çık.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.