FUTBOLA ADANMIŞ BİR HAYAT  KEMAL BALCI

FUTBOLA ADANMIŞ BİR HAYAT KEMAL BALCI

Güzel insan her yeri kendisi gibi güzelleştirir ve insan; yaşadığı yere göre değil taşıdığı yüreğe göre yaşar' sözünün vücut bulmuş halidir Kemal Balcı.Hayatını futbola adamış, meşin yuvarlağın peşinden bir ömür koşmuş sıradışı bir karakter olan Kem

Gebze Beylikbağı'nda başlayan hikayesi Almanya Berlin'e kadar uzandı.  Parasını kazandı, dostlarını hiç unutmadı, arkadaşlığı, iyiliği  hayatının merkezine koydu. Sevdiğinin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olurken zerre karşılık beklemedi. Beylikbağıspor ve çok sevdiği futbol  için  senelerce işinden, ailesinde, parasından ödün verdi. 

SPOR, SEVGİ, BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR

Futbola tek kelimeyle aşık bir karakter olan Kemal Balcı, 1980 yılında futbol hayatına Almanya Berlin'de bir  amatör takımda başladı. 

Almanya'da Hilal spor, Galatasaray Neuköln,  Blau weis Spandau, Tiergart,  Ağrı spor Berlin ve Stern 1900 takımlarında forma giydi. 

1990 yılında Gebze'ye dönerek  Sinan Küçükay döneminde Gebzespor kampına götürüldü. Kamp dönüşü sözleşme imzalanmayınca aynı yıl içinde Beylikbağıspor'da kalecilik yapmaya başladı. Dönemin en iyi kalecilerinden biri olan  Balcı, oynadığı bir çok maça  başarılı performansıyla, birlikte centilmen kimliği ile damgasını vururdu. Sporun birleştirici gücünü bir misyon haline  getiren Balcı, bulunduğu her ortamda sevgi, yardımlaşma ve kardeşlik ilkesiyle hareket etti. 

 

HEM BAŞKANLIK YAPTI HEM KAPTANLIK

Aktif futbol hayatının tamamında hakemlerin ve rakiplerin fazlasıyla saygı duyduğu bir isim olan Balcı 10 yıldan fazla  Beylikbağıspor'un kalesini korudu. 1996 yılında Beylikbağıspor 2.kümeye düşünce sahipsiz  kaldı.  Kulübün kapanmasına seyirci kalmaya gönlü el vermedi ve başkanı oldu. 2000 yılında Beylikbağı futbol okulunu kurdu. Aynı zamanda aktif futbol hayatını sürdüren Balcı 2002 yılına kadar Beylikbağpıspor'un hem başkanlığını yaptı, hemde  kaptanı olarak kalesini korudu. 

 

BÖYLESİ GELMEZ

Almanya'daki iş hayatını Beylikbağıspor'un maçlarına göre programlayan sıradışı karakter, o dönemlerde Berlin ile Gebze Beylikbağı arasında gidip geldi. Salı günü Almanya'ya gidip cuma gününe kadar işlerini halleden Balcı hafta sonu oynanacak maçlar için defalarca Türkiye'ye gelecek kadar hem futbolu,  hemde Beylikbağıspor'u seviyordu. Futbolu yaşam biçimi haline getiren  52 yaşındaki spor adamı Berlin'de   Sperbe Neuköln Masterler takımında aktif futbol hayatını sürdürüyor. 

Beylikbağıspor'un 30 yıllık tarihinde kalıcı izler bırakan  Kemal Balcı böylesi gelmez dedirten bir hikayeye imza atarak sporda unutulmazlar arasında yerini aldı.

img_5547.jpeg

img_5557.jpegimg_5551.jpeg

img_5554.jpeg

img_5558.jpegimg_5555.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.