Fransa'da yangın faciası: 3'ü Türk 5 kişi yaşamını yitirdi

Fransa'da yangın faciası: 3'ü Türk 5 kişi yaşamını yitirdi

Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 3'ünün Türk kökenli olduğu ifade edilirken, yangında 8 kişi yaralandı....

Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 3'ünün Türk kökenli olduğu ifade edilirken, yangında 8 kişi yaralandı. Ölenlerden 4'ünün ise çocuk olduğu ifade edildi.

Fransa’nın Mulhouse şehrinde bir sosyal konutta çıkan yangında üçü Türk vatandaşı, beş kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden dördünün çocuk birinin yetişkin olduğunu bildirildi.

Yaralanan 8 kişiden bir kadın, 31 yaşındaki bir erkek ve 8 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 3 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu.

 20 KİŞİ KURTARILDI

Yaklaşık 50 itfaiye erinin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddi olduğu bildirildi.

"KORKUNÇ BİR ŞEY"

AFP'ye konuşan Belediye Başkanı Jean Rottner, "Korkunç bir şey, bütün kent bu trajedi nedeniyle şoke oldu" ifadesini kullandı.

 Mulhouse kenti Fransa'nın İsviçre ve Almanya sınırlarının kesişim noktasında yer alıyor.

*Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.