Flormar’da işçi kıyımı sürüyor

Flormar’da işçi kıyımı sürüyor

** Petrol-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Flomar’daki işveren sendikaya üye olan işten işçileri işten çıkarmaya devam ediyor.

Gebze Organize Saniye Bölgesi’nde bulunan Flormar fabrikasında Gebze Petrol-İş Sendikası çoğunluğu sağladı. Çoğunluğun sağladığı fabrikada işveren işçiler üzerine baskı yapmaya başladı. İşçiler üzerindeki baskıları protesto etmek için geçtiğimiz gün Petrol-İş Gebze Şubesine üye işçiler kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yaşanan bu gelişmelerin ardından işveren dün de yine sendikaya üye olan toplam 14 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 14 sendika üyesi işçiye destek vermek isteyen diğer sendika üyesi işçiler üretimi durdurmak isteyince işveren işçileri fabrikadan çıkarttı.

30 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Petrol-İş Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Süleyman Akyüz gazetemize yaptığı özel açıklamada, “İşveren sendikaya üye işçilere baskı yaparak işten çıkarmaya devam ediyor. İşveren bu sabah tekrar hem depo bölümünde hem üretim bölümünden yedişer kişi daha işten çıkardı. Böyle olunca üretimde çalışan işçiler tamamen huzursuz oldu. Üretimdeki işçiler işi içerde bırakmaya niyetlenince işveren fabrikayı boşaltmak istedi. Sendikalı işçiler polis tarafından fabrikadan çıkarıldı. Başından beri 30 sendikalı işçi işten çıkarıldı.” dedi. 

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.