Fizik Profesöründen Dantel Sergisi

Fizik Profesöründen Dantel Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Fizik Profesörü Dr. Seda Güneşdoğdu Sağdınç’ın hazırlamış olduğu, “Geçmişten Geleceğe Danteller ve Tasarımları” adlı özel koleksiyon sanatseverlerle buluştu.

İzmit Tarihi Tren Garı Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergiye; İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen, Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan ev sahibi Prof. Sağdınç, “Bu benim beşinci kişisel sergim. Bir Fizik Profesörü olarak yaklaşık altı yıldır eski değerlerimize sahip çıkmamız ve bu değerlerimizi yaşatmamız gerektiğini düşüğüm için bu koleksiyonu hazırladım ve sizleri sundum” dedi. Konuşmaların ardından birlikte sergi gezildi.
26 ÜLKEDEN 600 ESER YER ALIYOR
Sanatçı İl Kültür ve Turizm Müdür V. Yamen’e güzel bir dantel çalışması hediye ederek destekleri için teşekkür etti. Bir hafta gezilebilecek olan sergide, sanatçı ülkemiz ve yurtdışından topladığı dantelleri eğlenceli ve farklı tasarımlarla sunuyor. Bu koleksiyonda, 26 ülkeden 600’ü aşkın dantel örneği ve tasarımları dikkat çekiyor. Sanatçı, bu sene Estonya’daki Dünya Dantel Kongresi’ne katılacak.  Şu anda ise ‘Sanal Dantel Müzesi’ adında düzenli olarak yaptığı dantellerle ilgili tasarımlarını sanal ortamda sergilemekte. Hedefi ise gerçek bir dantel müzesi açmak.1-170.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.