Fırtına Rüzgâr İçinde ikinci baskısını yaptı

Fırtına Rüzgâr İçinde ikinci baskısını yaptı

2014 yılında çıkardığı ilk şiir kitabıyla okuyucuların beğenisini kazanan BİLKAR Üyesi ve aktivisti Halil Yeni, kitabı ‘’Fırtına Rüzgâr İçinde’’nin ikinci baskısı mutluluğunu yaşıyor: “Taze duyguların şiirsel toplamıdır.”

Gebze’nin sevilen şairlerinden Halil Yeni, ikinci baskı mutluluğu yaşıyor. 2014 yılında çıkardığı ilk şiir kitabıyla okuyucuların beğenisini kazanan Halil Yeni, kitabı ‘’Fırtına Rüzgâr İçinde’’nin ikinci baskısının gerçekleştiğini geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından açıkladı.

POLİTİK KAVGALARIM..

Şair Halil Yeni, yaptığı açıklamada mutluluğunu dile getirirken altı yıl sonra gerçekleşen ikinci baskı için şunları söyledi. ‘’ İlk gençlik şiirlerim, acemiliklerim, aceleciliklerim. Haliyle öykünmelerim, eksikliklerim. Geçmişten bugüne gelen politik kavgalarım. Bugünden geleceğe uzanan yaşamsal kaygılarım. Mavi düşlerim, kızıl umutlarım, hayal kırıklıklarım. Yani altı yıl sonra gelen bu ikinci baskı, taze duyguların şiirsel toplamıdır.’’ diyerek yeni şiir kitabının da gelecek yıl yayımlanacağının müjdesini verdi.

 

Halil Yeni Kimdir.

 

1986 yılında İzmit’te doğdu. Orta ve lise öğrenimini Gebze’de tamamladı. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. 17 yaşından bugüne eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin mücadelesini verdi. Mücadele içerisinde yaşadıklarını yazdı, şiirleştirdi. 2014 yılında “Fırtına Rüzgâr İçinde” adlı ilk şiir kitabı yayımlandı. Telgrafhane, Evrensel, soL, Gazete Manifesto, Yeni Haber gibi emekten yana gazete ve internet haber portallarında sanat sayfası editörlüğü, gönüllü muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yazdığı bazı yazılar tiyatroya uyarlandı, oyunlaştırıldı. 2017 yılında ikinci kitabı ‘’Zamansız Ölümler Ülkesi’’ yayımlandı.

 

Şiirleri Güney Kültür, Yeni Gelen, Sanat ve Hayat, Ekin Sanat, Berfin Bahar gibi toplumcu dergilerde yayımlandı. Abdullah Cömert için hazırlanan ‘’Abdocan – Ölümden Başka Her Şey Olacak’’ ve Ali İsmail Korkmaz Vakfının yayınladığı ‘’Barış İçin Şiir Yaz’’ kitaplarına şiirleriyle katkı sundu. Artvinli olan ve Kocaeli’de yaşayan Halil Yeni, “9-6 yollarında” bir emekçi. İstanbul Tuzla’da bir fabrikada çalışıyor. Şiir yazıyor. Gönüllü muhabirlik ve yazarlık dayanışmasına devam ediyor. (Haber Merkezi)

 

halil-yeni-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.