“Fırsatçılığa ve stokçuluğa müsaade edilmeyecek”

“Fırsatçılığa ve stokçuluğa müsaade edilmeyecek”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "fırsatçı ve stokçu" yaklaşım karşısında aktif olarak sahaya çıkılarak, her yerin denetleneceğini ve herhangi bir olumsuzluk tespiti halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ve kamu kurumları il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda konuşan Yavuz, toplantıda kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması, vatandaş odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının benimsenmesi, israfın önüne geçilmesi ve enerji verimliliği konularının değerlendirileceğini aktardı.

 

“DEVLETTEN GÜÇLÜ KİMSE YOKTUR”

Başta ayçiçeği yağı olmak üzere bazı temel gıda ürünlerinde stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla katılımcılara aktif olarak sahaya çıkılıp her tarafın denetlenmesi talimatını veren Yavuz, "Bir fırsatçı ve stokçu yaklaşım var. Burada en önemli görevlerimizden biri tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın etkin bir denetim icra etmesidir. Bu ülkede devletten güçlü kimse yoktur. Yapılması gereken, aktif olarak sahaya çıkılacak, her taraf denetlenecek ve her hangi bir olumsuzluk tespiti halinde gereği yerine getirilecek." diye konuştu.

 

“İSRAFA DİKKAT”

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılmasının da kendileri için son derece önemli olduğuna işaret eden Yavuz, kamu yöneticilerinin diğer bir sorumluluğunun da enerji verimliliği konusuna ve israfa dikkat etmeleri olduğunu ifade etti. Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşların karşılanması, hizmetinin görülmesi ve uğurlanması konusunda zaman zaman eksikler tespit ettiklerine işaret ederek, ‘emreden, buyuran efendi devletten hizmetkâr devlet’ anlayışına geçişin sanıldığı kadar kolay olmadığını, bu sancılı geçişin el birliğiyle sağlanacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Yavuz, "En mütevazi insanları bile getirsek bir müddet sonra gücün insanda bir şeyler oluşturduğunu hepimiz görüyoruz. Kutsal devletten kutsal vatandaşa geçiyoruz. Bu sancılı bir geçiştir. Vatandaş bizden korktuğu için değil, bizi sevdiği için saygı duysun ve dinlesin” diye konuştu.

 

manset-2-187.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.