Fırat delikanlı hakkındaki iddianame hazırlandı

Fırat delikanlı hakkındaki iddianame hazırlandı

İşitme engelli bir genci dövdüğü görüntüleri, sosyal medyada hesaplarında paylaşan “Fırat Delikanlı” lakaplı Fırat K. hakkındaki iddianame hazırlandı.

Zanlının kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayata ilişkin ses ve görüntüleri ifşa etme ile hakaret suçlarından hakkında dava açılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz mart ayında çekilen ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerde,  işitme engelli bir gencin öldüresiye dövüldüğünü gören binlerce kişi, olayı gerçekleştiren “Fırat Delikanlı” lakaplı Fırat K.’nın yakalanması ve sonrasında da tutuklanması için sosyal medyada hashtagi açtı.  Olayla ilgili olarak harekete geçen güvenlik güçleri,  görüntülerin 25 Mart 2021 tarihinde Kocaeli’nde çekildiğini belirledi.   Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü olayı gerçekleştiren Fırat K. ile olayla ilgisi olduğu belirlenen Emrah M. ve Murat A., Salih Ö. Ve Ersin K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine kondu.

 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Şüphelilerin tutuklanması sonucu dosya ile ilgili iddianameyi hazırlayan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı,  tutuklu bulunan 5 şüpheli hakkındaki iddianameyi tamamladı. Zanlıların hepsi için fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, özel hayata ilişkin ses ve görüntüyü ifşa etme ve hakaret iddiaları ile haklarında dava açılmasına karar verildi.  Şüphelilerin haklarında hazırlanan iddianame ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkması bekleniyor.

 

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ.

Ote yandan olayın baş şüphelisi olan Fırat K’nın ise iddiaları kabul etmediği, alkol aldıkları sırada Engin E’nin yanına geldiğini ve hediyelik eşya satmak istediği için kafelerin yerlerini sorarak yanlarından ayrıldığı, daha sonra tekrar gelip bir süre daha yanlarında oturduğunu ve kendisi ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine sinirlendiğini, konuşmak için gittikleri bir başka yerde yine bunu söyleyince sinirlenip dövdüğünü söylediği öğrenildi. Ayrıca Engin E’yi kendisi dışında darp edenin olmadığını, daha sonra telefonunu alarak o halde çıplak fotoğraflarını çekip zorla LGBT gruplarına “ Eşcinsel olmanın sonu bu” ifadesi ile paylaştığını kabul ettiği öğrenildi.

 

OLAY NEYDİ?

Edinilen bilgiye göre, Aydın'da yaşayan işitme engelli Engin E. daha önceden tanıdığı Fırat K'nın 'Hediyelik eşya işinde çalışır mısın?' teklifi üzerine İzmit'e geldi. Hediyelik ürünlerin satışını gerçekleştiren Engin E., Fırat K. ve yanında bulunan arkadaşları ile bir dağ evine gitti. Burada iddiaya göre Fırat K. ve arkadaşları, Engin E.'yi darp etmeye başladı. Fırat K., elindeki bıçağı işitme engelli Engin D'nin boğazına dayadığı haldeki çekilen görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. Engin E.'nin ise işaret dilini kullanarak darp edildiği anları anlattığı görüntüsü, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki gördü. Kısa sürede yakalanan Fırat K ile arkadaşlarının,  dağ evinde alkol alırken,    Engin E.’nin daha önceden anlaştıkları gibi sattıkları ürünün yarı yarıya olan kar payı 70 TL’yi istemesi üzerine olayın gerçekleştiği ileri sürülmüştü.

Haber: Abbas ÇAKAR 

 

firat-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.