Film başkaymış!

Film başkaymış!

 Haber/Mustafa ArslanHünkar Çayının Erzincanlılar Vakfına tahsisinden vazgeçilmesinin altından başka bir filim çıktı. Pelitli-Balçık Sapağındaki...

 

Haber/Mustafa Arslan

Hünkar Çayının Erzincanlılar Vakfına tahsisinden vazgeçilmesinin altından başka bir filim çıktı. Pelitli-Balçık Sapağındaki eğitim alanının Vakfa tahsis edileceği, bu alanın da en az Hünkar Çayırı kadar Gebze için önem taşıdığına dikkat çekildi.

Gebze’de uzun süredir Hünkar Çayırı yanındaki alanın yok pahasına Erzincan Vakfına tahsis edilmesi ve daha sonra vazgeçilmesi konuşulurken, işin içinden çok daha farklı bir filim çıktı. Daha önce eğitim alanı olarak ayrılan Pelitli-Balçık sapağındaki 138 dönümlük alanın Erzincan Vakfına tahsis edilecek olması tepkileri yeniden arttırdı. Olaya tepki gösterenlerden biri de AK Parti eski milletvekili Eyüp Ayar oldu. Hünkar Çayırı’ndan yanlıştan dönülmesinin doğru olduğunu söyleyen Ayar, burasının kültür bakanlığına devredilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gebze’de en büyük sorunun eğitim alanı olduğunu söyleyen Ayar, milletvekilliği döneminde bir çok alanı eğitim alanı olarak haritaya da eşlettiğine dikkat çekti ve bunlardan birisinin de Hünkar Çayırından sonra Erzincan Vakfına verilmesi düşünülen 138 dönümlü eğitim alanı olduğuna dikkat çekti. Bu alanın değerinin en az 250 milyon olduğunu söyleyen Ayar; “Buraya en az 10 okul olacak eğitim kompleksi yapılır, bu arazi Gebze’de eğitimin sigortasıdır. Eğer bu arazi Erzincan Vakfına verilecekse daha büyük yanlış olur ve Gebze’ye yazık olur. Erzincan Vakfı İstanbul’da yer bulabilir, üniversite orman dahil her yere yapılabilir. Mermercilere 500 dönüm hazine yeri verildi, Gebze’ye lazım olan yerleri koruyalım” dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise öyle bir olayı duymadığını söyledi. Tahsis yapılacak olursa bize de sorarlar ve görüşümüzü alırlar” diyen Çelik; “Siz söylediniz sizden duyuyorum, bugüne kadar öyle bir şey duymadım” dedi. Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan da “Bu konular bize değil kaymakamlık veya il milli eğitim müdürlüğüne sorulur, bize sorulmaz” dedi.  138 dönümlük eğitim alanını daha önce de Ülker ve Dumankaya grubu satın almak istemiş, gazetemizin ısrarlı yayınları sonucu vazgeçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.