Filistin İçin Daha Fazla İnisiyatif

Filistin İçin Daha Fazla İnisiyatif

Gebze Sivil Dayanışma Platformu, İsrail’in Filistin’e baskı ve terörünü kınadı. Platform adına İlim Yayma Cemiyeti Gebze Şube Başkanı Nizamettin Kaya tarafından okunan açıklamada Türkiye ve İslam ülkeleri daha fazla inisiyatif almaya davet edildi

6-293.jpg

 

Gebze Sivil Dayanışma Platformu, İsrail’in Ramazan ayında yine şiddetlenen Filistin’e baskı ve terörünü Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda binlerle kınadı. Platform adına konuşan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Nizamettin Kaya, Türkiye ve İslam ülkelerinin kınamayla yetinmeyip daha fazla inisiyatif üstlenmesini isterken basın açıklamasına katılan yurttaşlar da  sık sık, “Mehmetçik Aksa’ya sloganları attı.

YANLARINDAYIZ, BİRLİKTE SAF TUTUYORUZ

 

2-20210511224708.jpg

Başkan Kaya, Gebze Sivil Dayanışma Platformu olarak terör devleti İsrail’in hiçbir uluslararası meşruiyeti olmayan işgal ve saldırılarını en şiddetli şekilde kınıyor ve lanetlediklerini belirtti. Kaya, “Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz.

DAHA FAZLA İNİSİYATİF

Ve başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin bu insanlık dışı saldırıları durdurmak için çok daha fazla inisiyatif almalarını, uluslararası toplumu ve kuruluşları harekete geçirmek için gerekli adımları ivedilikle atmalarını bekliyor ve talep ediyoruz.

ACİL, SÜREKLİ, KALICI PROJELER

İslam dünyasındaki tüm yapıların, ümmet bilincini kuşanarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ve yeniden inşası için acil, sürekli ve kalıcı projelerle somut adımlar atmasını en büyük sorumluluk olarak görüyoruz.”

MİLLETVEKİLİ YAMAN DA KATILDI

 

3-620.jpg

-Tespit edilebildiği kadarıyla- AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Sağlık Grup Başkanı Doktor İlhan Kadıoğlu, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel ve Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği Başkanı Fazlı Yağmur’un da aralarında bulunduğu bürokrat, siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinden başkan, yönetici ve üyelerin katıldığı basın açıklaması ikindi namazının ardından gerçekleşti.

 

4-549.jpg

Çoban Mustafapaşa Camii İmamı Adem Akbaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sonumu İHH Gebze Şube Başkanı Adem Çiftçi üstlendi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de konuya dair kısa bir konuşmasının yaptığı etkinlik platform adına Avukat Nizamettin Kaya’nın konuşmasının ardından Gebzeli sanatçıların seslendirdiği ezgi ve marşlar ile sürdü. Müftü Selçuk Kılıçbay öncülüğünde okutulan dua ile sona erdi.

PLATFORM BİLEŞENLERİ

Gebze Sivil Dayanışma Platformu bileşenleri Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği, Erbakan Vakfı Gebze Şubesi, Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Çoban Mustafapaşa Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Gebze Şubesi, İnsana Hizmet Eğitim Kültür Derneği, İnsani Yardım Vakfı Gebze Şubesi, Gebze İlim Kültür Çevre Derneği, Gebze Din Görevlileri Derneği, Akademi Eğitim Kültürel Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Şubesi, Medeniyet Fikir Düşünce Derneği, Anadolu Gençlik Derneği Gebze Şubesi, Endülüs Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Davet-Der Darıca Şubesi ile SİAD’lardan KAISİAD, Marmara Girişimci İş Adamları Derneği, MÜSİAD Gebze Şubesi, GİRİB, MARSİD, DERSİAD, TÜKOSİAD ve TÜMSİAD Gebze basın açıklamasına da destek verdi. Kaya açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

ŞAHİTLİĞİMİZİ BİLDİRMEK İÇİN

“Bugün burada Allah’a, tarihe ve insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, şahitliğimizi bildirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Modern dünya tarihinin en büyük işgal ve barbarlığın alçak hikâyesini yazan terör devleti İsrail’e ve üç maymunu oynayan dünya emperyalizmine karşı Hakk’ı haykırmak; çıplak elleriyle ümmetin izzetini korumaya çalışan Filistin’in, Kudüs’ün, Gazze’nin koca yürekli erlerine ses olmak için buradayız.

TAMAMI İŞGAL ALTINDA

Kurulduğu ilk günden itibaren İslam beldelerinin kalbine bir bıçak gibi saplanan Siyonist terör devleti İsrail, Arz-ı Mev’ud hedefine ulaşmak için durup dinlenmeden parça parça yayılmasını sürdürmüş ve nihayetinde bugün neredeyse Filistin topraklarının tamamını işgal eder duruma gelmiştir.

HAİNCE SALDIRDILAR

Cesaretini ve azgınlığını temelde İslam ümmetinin suskunluğundan ve dağınıklığından alan Siyonistler, son birkaç gündür eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Müslümanlar’ın evlerini ellerinden alma ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı işgal etme teşebbüsünde bulundular. Tüm dünyanın gözü önünde namazda kardeşlerimize haince saldırdılar, Gazzze’yi uçaklarla ve füzelerle bombaladılar, çoğu çocuk onlarca masumu katlettiler, yüzlercesini yaraladılar.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi dün (10 Mayıs) gece, içinde Allah’ın adının anıldığı bir mabedi ateşe verip alçakça sevinç çığlıkları attılar.

İMAN MESELESİDİR

Yaşanan bu vahşet ve barbarlık karşısında; tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücadelenin merkezi olmuş peygamberler şehrine sahip çıkmak, her şeyden önce bir iman meselesidir. Filistinli kardeşlerimiz, tüm imkansızlıklara rağmen gösterdikleri direnişle bunu defalarca ispat ettiler.

İSLAM’IN EBEDİ BAŞKENTİDİR

Bizler de üzülmeyeceğiz, gevşemeyeceğiz, umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Kudüs’ün İslam’ın ebedi başkenti olduğunu haykıracağız. Dünya karşımızda olsa da imanın bizden yana olduğunu unutmayacağız ve bu imanla her türlü imkânı oluşturmanın yollarını arayacağız. O zalimlerin kalplerine korku salmak için gece gündüz çalışacağız.

Çünkü iman varsa imkan vakrdır. Bizler buna inanan bir topluluğuz.

ÜMMETİN YÜREĞİDİR

Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ümmetin yüreğidir, kalbidir. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Semerkant, Buhara, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir.

KUDÜS’Ü SAVUNMAK İNSANLIĞI SAVUNMAKTIR

Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’ü savunmak Doğu Türkistan’ı, Suriye’yi, Arıkan’ı savunmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’ü savunmak, yüreği taşlaşmış bu dünyada tüm mazlumları ve insanlığı savunmaktır. Kudüs’ümüzün işgalden kurtuluşu da insanlığın zulümden, baskıdan kurtuluşudur. Tutsaklıktan özgürlüğe kavuşmasıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.